Sessió de control a l’alcalde : Servei de Premsa

Sessió de control a l’alcalde

27/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

En la sessió de control del Plenari del Consell Municipal, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha donat resposta als següents precs i preguntes dels grups municipals.

Prec del PSC sobre el consens a l’entorn de les polítiques sobre drogodependències. L’alcalde, Xavier Trias, ha dit no comprendre el prec i ha recordat que el grup socialista coneixia la reordenació dels equipaments sanitaris de Ciutat Vella des del 10 de novembre de 2014 i no va mostrar cap oposició a la iniciativa. L’alcalde ha recordat les polèmiques generades durant l’anterior mandat en diversos districtes en relació a la ubicació dels equipaments per atendre drogodependències i ha lamentat que el PSC utilitzi aquesta qüestió de forma electoralista.

Prec del PP per reclamar la posada en marxa immediata de les estacions de la L9/1’0 a la Zona Franca. L’alcalde ha dit que posar en marxa les estacions de forma immediata “és impossible si no hi ha un miracle”. Ara bé, ha dit que la seva prioritat és que la línia 10 doni servei a la Zona Franca i que treballarà perquè les obres es reprenguin immediatament. L’alcalde ha afirmat que és més important trobar solucions que no pas seguir debatent sobre qui té la culpa sobre el “despropòsit” pressupostari de la L9, un debat que correspondria més al Parlament. “Jo posaré el millor de mi mateix per trobar una solució, fins i tot estic disposat a col·laborar-hi, i crec que també ho podria fer el Consorci de la Zona Franca. Això és molt important per als ciutadans”, ha dit.

Prec d’ICV-EUiA per suspendre les llicències d’allotjaments turístics a tota la ciutat. L’alcalde ha recordat que els habitatges d’ús turístic ja tenen una suspensió de llicències, però ha deixat clar que “no té sentit paralitzar-ho tot”. Xavier Trias ha reiterat l’aposta per un pla de turisme de futur que s’ha de treballar entre tots. “Això no he inventat jo”, ha afirmat l’alcalde, referint-se al creixement del sector turístic. Trias ha defensat que Barcelona necessita el turisme i s’ha mostrat partidari de treballar per corregir els problemes que pot ocasionar en alguns llocs concrets. “Això és pot fer des de la bronca i l’electoralisme, o des del treball conjunt”, ha dit.

Prec d’UpB per promoure un compromís política entre tots els grups per elevar el parc d’habitatge públic de lloguer fins al 2,5% del total en 4 anys.  L’alcalde ha acceptat el prec, “que és atrevit i requereix de constància i molts diners”. “Està en la línia del que jo defenso”, ha dit Trias, que creu que és prioritari que la ciutat tingui un parc públic d’habitatge de lloguer, una operació que requereix entre 15 i 20 anys i que no s’ha fet mai a l’Ajuntament. L’alcalde ha explicat que “caldrà trobar fórmules imaginatives” i ha instat a tots els grups a treballar-hi de forma conjunta.

 

El Plenari ha aprovat la següent Declaració Institucional:

Declaració Institucional en defensa per l’exercici efectiu del dret de vot de les persones amb discapacitat a les properes eleccions municipals. El Plenari del Consell Municipal aposta per garantir l’exercici del dret a vot en igualtat de condicions i la no discriminació. La Declaració insta al Govern de l’Estat a la modificació amb caràcter d’urgència del decret per permetre el dret de vot de les persones invidents i amb discapacitats visuals en les eleccions municipals i a preveure la dotació pressupostària necessària. També s’insta a garantir la disponibilitat de paperetes de les candidatures en llenguatge de Braille per poder identificar correctament les sigles de cada candidatura.





Paraules clau

Sessió de control a l’alcalde/