L’Alcalde Trias afirma que “la col·laboració entre ciutats és una fórmula de futur exitosa” : Servei de Premsa

L’Alcalde Trias afirma que “la col·laboració entre ciutats és una fórmula de futur exitosa”

10/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona ha afirmat que “la col·laboració entre ciutats és una fórmula de futur exitosa”. Xavier Trias ha participat a la jornada l’Àgora de les Ciutats, un espai de trobada i d’intercanvi entre alcaldes, càrrecs electes, societat civil i sector privat vinculats a la gestió de les ciutats, amb l’objectiu de fomentar el debat permanent i l’intercanvi de coneixements sobre la governabilitat local per tal de fer front als reptes globals.

 

 

La primera edició de l’Àgora de les Ciutats es va celebrar l’any 2013 abordant els “Reptes estratègics de la governabilitat local” com a tema central; l’any 2014 l’eix conductor va ser el “Lideratge polític per a ciutats globals”. En l’edició d’enguany, el debat ha girat entorn del paper de les ciutats en el segle XXI; té l’objectiu de mostrar les ciutats com actor destacat en la governança mundial, en un entorn canviant i en un moment en el que s’està definint l’Agenda Global.

El seminari Àgora de les Ciutats: “El segle XXI, el segle de les ciutats”, està organitzat per la Diputació de Barcelona i Goberna América Llatina – impulsat per la Fundación Internacional y para Iberoamérica de Administración y Políticas Públicas (FIIAPP) i l’Instituto Universitario de Investigación Ortega y Gasset. També hi ha intervingut Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona; José Varela, president de la Fundació Ortega Marañón. Després de l’acte inaugural, Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona ha participat en la taula rodona “Quan la política local es converteix en política internacional”.

L’alcalde, que ha donat la benvinguda a Barcelona, “una ciutat amb vocació de capital que busca la col·laboració amb els pobles i ciutats”, a tots els assistents, ha afirmat que aquest és un fòrum de referència per debatre en profunditat temes molt importants per al present i futur de les ciutats i s’ha mostrat convençut que servirà per aprofundir sobre com les ciutats hem de reforçar el nostre compromís a l’esfera internacional. Referint-se al títol de la jornada, Trias ha afirmat que “el segle XXI és el segle de les ciutats”, per primera vegada més de la població mundial viu a les ciutats i es calcula que el 2050 serà el 75%. Les ciutats i les grans àrees metropolitanes són ara mateix el principal motor de desenvolupament econòmic, innovació i creixement

L’alcalde ha explicat que és alcalde des de fa 4 anys, “uns anys difícils de crisi, social econòmica de model d’estat i també d’Europa”. “Avui les prioritats de la ciutat són atendre les persones i crear activitat econòmica”, ha destacat.

Barcelona, ha explicat, és una ciutat amb una economia diversificada, que ha fet una gran aposta per les noves tecnologies. Aquesta aposta, ha explicat no la fa sola, sinó en col·laboració amb universitats, empreses, i ciutats, “perquè les ciutats soles no podem fer les coses”. En aquest sentit ha remarcat que Barcelona és una ciutat oberta al món, que col·labora amb moltes altres ciutats en diversos àmbits, “busquem la col·laboració entre ciutats i la seguirem intensificant perquè aquestes relacions són fructíferes per totes les parts”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ ciutat/