Trias: “l’enderroc de la Model és una fita molt important mirant al futur i sense deixar de mirar el passat” : Servei de Premsa

Trias: “l’enderroc de la Model és una fita molt important mirant al futur i sense deixar de mirar el passat”

30/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest matí a l’inici de l’enderroc de la presó Model. El desmantellament del centre penitenciari s’ha iniciat pel xamfrà dels carrers de Rosselló amb Entença que esdevindrà en els propers mesos un nou espai urbanitzat de 1.215 m2 al servei dels ciutadans.

 

 

A l’acte també han assistit el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó; la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens; el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; i el regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, entre d’altres.

Durant l’acte, l’alcalde ha destacat que l’inici de l’enderroc de la presó “és una fita molt important mirant al futur i sense deixar de mirar el passat” i ha posat en valor que aquest acte és tan rellevant perquè “és irreversible i per això és tan simbòlic”.

Trias ha volgut agrair a la Generalitat de Catalunya la seva sensibilitat tot recordant que “les coses es fan des de la col·laboració i la bona entesa”. “Portem més de 50 anys parlant de la presó Model” ha expressat l’alcalde i ha afegit que “aquesta era una decisió presa que no s’acabava de fer mai i ara és possible gràcies a un gran acord entre la Generalitat i l’Ajuntament que abasta no només la Model sinó tot el sistema penitenciari de la ciutat”.

Pel que fa al futur de l’espai que ocupa la presó, Trias ha explicat que ara cal avançar amb el procés participatiu per tal de consensuar com serà aquest nou espai “tenim les línies inicials marcades però ara cal seure per decidir quin serà el futur”. L’alcalde ha afegit que “la llista d’equipaments és intocable, el que és negociable és el com i quan es farà” i ha reblat que “és important que els equipaments d’aquí responguin a les necessitats dels veïns i les veïnes”.

L’alcalde ha contextualitzat aquesta actuació en el conjunt del districte i del barri “només mirant el que passa a l’Esquerra de l’Eixample te n’adones que creem una revolució amb el mercat del Ninot, el de Sant Antoni i amb la Model que convertirà aquesta zona en molt més atractiva i en un èxit per a les persones” i ha recordat que aquesta és una “zona mancada d’equipaments públics i això ens dóna la possibilitat de fer-ne aquí”.

Finalment, Trias ha afirmat que “és important que les presons no marxin gaire lluny de la ciutat i per això la nostra aposta per la Zona Franca”. Està previst que la construcció d’aquest nou centre penitenciari s’iniciï durant aquest any.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: L’Ajuntament de Barcelona inicia l’enderroc de la presó Model





Paraules clau

Alcalde Trias/ Eixample/ equipaments/ model/