Barcelona és la ciutat que iniciarà, aquest dissabte, el repte internacional que planteja l’Smart City App Hack : Servei de Premsa

Barcelona és la ciutat que iniciarà, aquest dissabte, el repte internacional que planteja l’Smart City App Hack

16/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona serà la ciutat que inaugurarà aquest dissabte el projecte internacional Smart City App Hack, un repte que vol trobar solucions digitals per a les ciutats intel·ligents i que està impulsat per Barcelona, i on participen les ciutats de Hèlsinki, Dubai i Gant.

Aquest gran repte mundial impulsat per Barcelona pretén sumar esforços per crear una xarxa de ciutadans que col·laborin en el disseny de les ciutats del segle XXI mitjançant el desenvolupament d’aplicacions mòbils.

Al costat de Barcelona i Dubai (mitjançant el seu partner oficial Dubai Internet City (DIC) , també han confirmat la seva participació Hèlsinki i Gant, aquesta última hi participarà com a ciutat associada. El projecte d’incorporació és flexible i està previst que en les setmanes vinents continuïn sumant‐se ciutats d’arreu del món. Encara que cadascuna de les ciutats tindrà un calendari i metodologia adaptats al seu ritme i idiosincràsia, totes coincidiran en l’objectiu de crear aplicacions mòbils que millorin la vida dels ciutadans en cinc grans àrees d’inspiració: transport urbà, energia i sostenibilitat, cultura i turisme, comerç i compres i ciutat col∙laborativa.

I també en la celebració d’una final local per seleccionar les millors apps de cada àrea que seran les que finalment competiran a la gran final que se celebrarà a l’Smart City Expo 2015, el pròxim mes de novembre, a Barcelona.

 

Barcelona inicia el repte

Barcelona serà la ciutat que inaugurarà aquest projecte i ho farà aquest dissabte, 18 d’abril, a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts amb un hackathon adreçat a creadors d’aplicacions, experts en diferents àrees temàtiques i qualsevol ciutadà que tingui una bona idea per a una aplicació o simplement vulgui contribuir a millorar Barcelona com Smart City. Per la seva banda, la resta de les ciutats tindran un calendari similar que anirà de maig a setembre.

 

Sobre l’Smart City App Hack

El projecte Smart City App Hack està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona com una plataforma oberta a ciutats de tot el món que desitgin fomentar la iniciativa empresarial local i la creació de valor per als seus ciutadans. Està patrocinat per FIWARE i Mastercard, que oferiran suport amb mentors, recursos i grans premis.

L’Smart City App Hack reuneix a una xarxa mundial de ciutats intel·ligents que s’enfronten a reptes similars i comparteixen una visió: convertir als ciutadans en creadors d’aplicacions, donant‐los el poder per desenvolupar‐les i aconseguir una ciutat millor. Per fer‐ho possible, un equip d’experts ajudarà als participants a desenvolupar la seva app des de la idea fins a l’aplicació final.

Smart City App Hack es pot seguir al Twitter @smartcityhack amb el hashtag #SCAH i a la pàgina de Facebook https://www.facebook.com/smartcityapphack

També trobareu informació a la web http://barcelona.smartcityapphack.com/

 

 

 





Paraules clau

app/ apps/ smart cities/ smart city/ Smart City App Hack/