Raimundo Viejo presenta 4.800 activitats escolars per al curs 2015-16, “un pilar de la concepció clàssica del sistema educatiu públic” : Servei de Premsa

Raimundo Viejo presenta 4.800 activitats escolars per al curs 2015-16, “un pilar de la concepció clàssica del sistema educatiu públic”

29/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Representants de 150 entitats i institucions de Barcelona, i mestres de centres educatius de primària i secundària, públics i concertats s’han trobat avui en la jornada de presentació de les activitats i dels recursos educatius que es posen a l’abast de les escoles i dels instituts per al curs 2015-16. Un total de 4.800 activitats promogudes per aquestes entitats que el regidor d’Educació i Universitats, Raimundo Viejo, en el seu primer acte públic des que va assumir aquest càrrec, ha qualificat com “un pilar de la concepció clàssica del sistema educatiu públic”. Viejo que reconeix que “les xifres d’activitats són espectaculars”, insisteix que l’educació és una de les prioritats del nou govern municipal, un govern que aposta d’una manera ferma per comprendre la ciutat com una ciutat educadora. De fet, el regidor ha comentat que aquestes activitats estableixen “altres ponts de coneixement fora dels estudis de base” que s’imparteixen a les escoles.
El regidor d’Educació i Universitats, també s’ha referit al “canvi històric” que s’està produïnt en l’Ajuntament de Barcelona i ha matisat que és un canvi que malgrat tot vol aprofitar al màxim tot allò que funciona. Pel que fa a l’àmbit de l’educació, aquest canvi passa, segons paraules del regidor, per la defensa del sistema públic educatiu.

L’acte de presentació de les activitats escolars s’ha celebrat al CosmoCaixa, una de les institucions que ofereix alguns dels programes d’activitats previstos per al curs vinent. En aquests programes s’ofereixen activitats que cobreixen un ampli espectre temàtic: música i arts escèniques, cinema, arts plàstiques, participació i cultura solidària, entorn natural i educació ambiental, ciència i tecnologia, educació per a la mobilitat, salut i prevenció de riscos, educació física, accés a la informació, empreses de serveis, mitjans de comunicació, serveis municipals, transport públic, coneixement històric… Per altra banda, es tracta d’activitats per l’alumnat d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior de la ciutat. Aquestes activitats estan coordinades pel Consell de Coordinació Pedagògica, impulsat per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, i que aplega actualment les 150 institucions i entitats ciutadanes que ofereixen activitats educatives per a escolars.

Aquestes entitats ciutadanes – administracions públiques, patronats, fundacions, empreses privades, organitzacions no governamentals, universitats, etc. – ofereixen programes educatius per al públic en general i al públic escolar en especial, esdevenint així agents culturals i educatius del territori.

El Consell vol brindar a l’escola la major quantitat i diversitat possible de recursos educatius i culturals per tal d’optimitzar la ciutat com a agent educatiu. Aquesta oferta educativa, que es concreta en el Programa d’Activitats Escolars (el PAE), se situa en el pla de l’ús didàctic de la ciutat i esborra els límits de l’espai escolar, convertint la ciutat en una aula.





Paraules clau

activitats escolars/ educació/ escola/