Barcelona crea tres grups de treball per abordar les emergències en habitatge : Servei de Premsa

Barcelona crea tres grups de treball per abordar les emergències en habitatge

30/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona crearà tres grups de treball específics per abordar les emergències en les problemàtiques de l’habitatge. Aquest és l’acord al qual ha arribat l’Ajuntament de Barcelona en la primera sessió plenària de la Comissió Mixta sobre Llançaments convocada en aquest mandat. Una comissió que ha tingut una resposta “massiva”, tal com l’ha qualificat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja que hi ha assistit 68 persones representants de més de 40 entitats i institucions. L’alcaldessa, de fet, ha presidit per primera vegada aquesta comissió, creada l’any 2011 i que no es reunia des de febrer de 2014.

L’alcaldessa ha explicat també que aquests grups de treball han d’abordar les problemàtiques de l’habitatge des d’un punt de vista més global ja que aquest és un problema que té una perspectiva molt més àmplia, que inclou a banda dels 20 desnonaments setmanals que es produeixen a la ciutat, les situacions d’infrahabitatge, les ocupacions en precari o la situació de més de 30.000 famílies que estan en les llistes del registre. “Només disposem d’un parc públic de 10.000 habitatges a la ciutat, amb el qual estem molt lluny de donar resposta a totes les necessitats”, ha dit Colau.

Els grups de treball que ara es crearan seran els següents:

– El primer grup de treball estudiarà la modificació del reglament de la taula d’habitatge d’emergència social, una modificació que permeti incorporar més famílies vulnerables en els recursos de reallotjament que ofereix l’Ajuntament, i que amb les normatives actuals queden fora del sistema d’ajudes socials.

– El segon grup de treball abordarà la posada en comú de tots els recursos existents, públics i privats, i revisarà els protocols d’actuació per tal de poder intervenir des de la prevenció i amb prou temps per als serveis socials per assistir les situacions d’emergència abans dels desnonaments.

– El tercer grup treballarà en la mobilització del parc d’habitatge que actualment està buit i que es podria destinar a incrementar el parc de lloguer social de la ciutat.

Entre les idees que s’ha posat sobre la taula en la trobada d’avui, hi ha la d’estudiar la possibilitat de declarar tota la ciutat de Barcelona àrea de tempteig i retracte, per tal que l’Ajuntament tingui la possibilitat d’intervenir de forma preferent en les operacions de compra venda d’immobles, adquirint aquells que puguin ser interessants per millorar el parc d’habitatge públic de la ciutat.

Aquests tres grups de treball es convocaran i començaran a treballar en les properes setmanes. L’alcaldessa, Ada Colau, ha fet una crida a la ciutadania a col·laborar de forma activa per començar a donar un tomb a les problemàtiques relacionades amb l’habitatge que hi ha a la ciutat. També ha explicat que aquests grups han de ser espais de treball continus.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Comissió Mixta sobre Llançaments/ habitatge/ Llançaments/