Colau: “la prevenció, la mediació i la proximitat ens han d’ajudar a combatre les injustícies i les desigualtats” : Servei de Premsa

Colau: “la prevenció, la mediació i la proximitat ens han d’ajudar a combatre les injustícies i les desigualtats”

03/07/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit l’acte de benvinguda i de lliurament de la placa als 93 agents de la 87ª promoció de la Guàrdia Urbana de Barcelona. L’acte també ha comptat amb la presencia del Comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, el gerent de Seguretat, Jordi Samsó, i del Cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

 

19377490355_23a98488d3_z

 

Ada Colau, en el que ha estat el seu primer acte amb la Guàrdia Urbana com a alcaldessa, ha reiterat la seva confiança cap el cos de seguretat barceloní. Colau, durant la seva intervenció també ha explicat que la Guardia Urbana inicia un procés de canvi que comportarà la implicació de tothom. Un canvi que, com ha explicat l’alcaldessa, “és una nova oportunitat per a la ciutat, i que implica entendre la seguretat com un concepte ampli. S’ha d’anar a l’origen dels conflictes que moltes vegades en moments de crisi com els que vivim, tenen molt a veure amb injustícies socials”.

L’alcaldessa ha senyalat als nous agents que la prevenció, la mediació i la proximitat als ciutadans i ciutadanes seran els eixos principals de la seva actuació. Ada Colau ha explicat que ser Guàrdia Urbà és alguna cosa més que un lloc de treball. Significa tenir vocació de servei públic i haver d’actuar en situacions que no sempre són agradables. En aquest sentit ha destacat que “l’empatia, el rigor, l’ètica, l’esperit de col·laboració i l’afany de millora són valors que haureu de posar en pràctica diàriament per fer front a aquestes situacions”. Colau ha indicat que només treballant des de la proximitat, al costat dels veïns i veïnes, dels comerciants, associacions i entitats, es pren el pols a Barcelona, “heu de fer sentir als barcelonins i barcelonines que sou al seu costat i que vetlleu per la seva seguretat”.

Amb la incorporació d’aquests nous agents s’incrementa el nombre d’efectius del cos de policia barceloní amb la voluntat d’oferir el millor servei a la ciutadania.

Del total dels 96 aspirants a la promoció, 4 de les persones aspirants ja havien realitzat el Curs de Formació Bàsica, per aquest motiu van iniciar el seu procés de pràctiques a les Unitats. La resta van iniciar el Curs a l’Escola de Policia de Catalunya, dels quals 89 han superat el curs amb èxit. La nota mitjana del Curs de Formació Bàsica d’aquesta promoció ha estat de 7’50, sent la nota més alta de 8’31 i la més baixa de 6’53. Dels 93 nous agents, el 79,57% són homes (74 agents), i el 20,43 % són dones (19 agents).

A partir d’ara, els 89 nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera.

Els nous efectius es destinaran a fet tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans, alhora que amplia i rejoveneix la plantilla municipal. En aquest sentit, l’edat mitjana d’aquesta promoció ha estat de 31,94 anys. L’agent més jove en té 21, i el més gran 45. Més del 72% dels agents resideixen a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/