L’alcaldessa reconeix el moviment obrer com “part de la història del nostre país i la nostra ciutat” : Servei de Premsa

L’alcaldessa reconeix el moviment obrer com “part de la història del nostre país i la nostra ciutat”

19/10/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat avui que es recordi el moviment obrer “que ens ha precedit a la nostra generació” com a part de la història “del nostre país i de la nostra ciutat”. “Estem en deute amb la vostra generació”, ha dit Colau, “perquè és la memòria que tots aquells i aquelles que ens han precedit el que dóna sentit a la nostra lluita, la que ens permet saber d’on venim i per què estem aquí”.

Colau, juntament amb el comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria, Xavier Domènech, ha assistit a l’acte d’homenatge del treballador de la SEAT Antonio Ruiz Villalba, assassinat per la policia franquista durant la repressió d’una manifestació a la fàbrica l’any 1971. Com cada any, els representants del Memorial de la SEAT i de totes les seccions sindicals de la fàbrica han recordat el treballador amb una ofrena floral.

Colau ha recordat la història de la fàbrica, “que és part de la nostra història, de la història de Barcelona i del país, que és la història del moviment obrer”. Aquest passat, segons l’alcaledessa, s’ha de recordar “perquè és una manera de pensar el nostre present”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha instat els treballadors i treballadores presents a seguir lluitant pels drets i les llibertats davant de governs que “segueixen, a dia d’avui, perseguint vaguistes i defensant polítiques neoliberals”. “Els drets de tots nosaltres s’han de defensar cada dia, i jo ho faré des de la institució, posant-la al servei de les persones”, ha assegurat Colau.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ seat/