L’alcaldessa Ada Colau inaugura la 4a Fira d’Economia Solidària de Catalunya FESC 2015 : Servei de Premsa

L’alcaldessa Ada Colau inaugura la 4a Fira d’Economia Solidària de Catalunya FESC 2015

23/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau, ha inaugurat avui la 4a edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, FESC 2015, una trobada del sector de l’economia cooperativa, social i solidària organitzada per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya, on hi participen 192 empreses i cooperatives expositores, provinents de 38 municipis de tot Catalunya. A l’acte també hi ha assistit la tinent d’alcalde i regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, i el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, Jordi Via.

 

22401862782_5681a52958_z

 

Colau ha destacat “el compromís del Govern municipal perquè l’economia social i solidària s’empoderi i contribueixi a què tinguem una democràcia real, no formal”. Per a l’alcaldessa, “queda molt camí per fer però podeu comptar amb el granet de sorra que hi puguem aportar”. “Només sortirem de la crisi si aconseguim que l’economia sigui economia social i solidària”, ha reblat Ada Colau.

La Fira d’Economia Social i Solidària, que se celebra del 23 al 25 d’octubre, és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones. Es tracta de l’esdeveniment anual amb projecció internacional del sector, que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català. A l’edició de 2014, la FESC hi va rebre prop de 17.000 visitants, amb 184 entitats inscrites, 37.700 ecosols circulant, i es van organitzar 70 xerrades i 123 activitats voluntàries.

Aquest 2015, la FESC triplica el número d’expositors procedents de la resta de l’Estat Espanyol respecte l’any passat, i comptarà amb la presència d’empreses de Bilbao, Almeria, Madrid, Pamplona, Palma de Mallorca i València, a més d’iniciatives de Portugal, França i Turquia. Enguany, el 30% de les empreses hi participen per primer cop, en un símptoma de la pujança del sector a Barcelona i Catalunya.

Durant l’acte, s’ha dedicat un minut de silenci en record a les víctimes de l’atemptat de la manifestació d’Ankara del passat 10 d’octubre. A més, s’ha deixat dues cadires buides amb la bandera kurda, per mostrar la crítica pels obstacles que el govern turc ha posat a una delegació del Kurdistan, país convidat a la FESC 2015, que no ha pogut obtenir visat per venir a Barcelona, tot i que sí que ha pogut haver-hi representació kurda a la fira.





Paraules clau

4a Fira d’Economia Solidària de Catalunya FESC 2015/ ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/