L’alcaldessa demana que la creació literària esdevingui “un dret i no un privilegi” a Barcelona : Servei de Premsa

L’alcaldessa demana que la creació literària esdevingui “un dret i no un privilegi” a Barcelona

16/12/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat, aquest matí, a l’Ateneu Barcelonès, un acte de celebració de la nominació de Barcelona com a Ciutat de la Literatura UNESCO, on l’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït la feina feta per totes les persones que han participat en l’elaboració de la candidatura, tant des de les institucions com des del sector editorial.

 

En l’acte, Colau ha assegurat que aquest nomenament és un èxit col·lectiu, un repte i una oportunitat perquè “no només significa un reconeixement al nostre passat literari”, sinó que també “ens compromet a treballar en un pla de futur perquè la literatura i la creació literària esdevinguin un dret i no un privilegi”.

“A Barcelona tenim diferents iniciatives d’èxit en aquest sentit, però calen més, moltes més escoles d’escriptura, tallers literaris, espais de creació on les persones puguin desenvolupar i perfeccionar el talent”, ha afegit. L’alcaldessa també ha recordat “un dels herois del sector: els llibreters”, amb qui s’ha compromès a “no romandre amb els braços creuats mirant com han de tancar les llibreries”.

En aquest sentit, ha avançat que l’Ajuntament de Barcelona “vol fer una aposta decidida per defensar les llibreries, crear la marca de llibreter de Barcelona i proposar un fons d’ajut, en el qual ja s’està treballant”. Ha assegurat, a més que el consistori seguirà desplegant la xarxa de biblioteques públiques “perquè aquestes no són únicament un element de política cultural sinó de política urbana”.

L’alcaldessa ha finalitzat recordant el compromís de la ciutat amb la Xarxa ICORN de ciutats refugi d’escriptors, de la qual Barcelona n’és fundadora, i que promou la defensa i protecció dels drets humans acollint escriptors exiliats o refugiats.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ literatura/