Laura Pérez assisteix a la presentació de l’exposició sobre els 75 anys de l’Escola Moragas : Servei de Premsa

Laura Pérez assisteix a la presentació de l’exposició sobre els 75 anys de l’Escola Moragas

28/01/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres, 29 de gener a les 19:00 hores (Espai Expositiu Les Corts) la regidora de les Corts, Laura Pérez, assisteix a la presentació de l’exposició sobre els 75 anys de l’Escola Moragas.

L’Institut de Pedagogia Terapèutica Jeroni de Moragas, més familiarment coneguda com a Escola Moragas explica els seus 75 anys d’història en una exposició que, alhora, ret homenatge al seu fundador, el Dr. Jeroni de Moragas.

L’exposició explica en els seus plafons verticals totes les etapes que n’han fet un dels centres educatius especials més remarcables del país, mentre que l’espai central acull molts dels treballs que han singularitzat el seu treball pedagògic. En conjunt es pot copsar molt fàcilment com d’important ha estat el centre educatiu en la vida associativa i veïnal dels barris de les Corts.

L’exposició, oberta des del 18 de gener, serà visitable fins al 24 de març tots els dies feiners de 9 a 20 h.

Una escola per a tothom, una escola per a cadascú

L’IPT Jeroni de Moragas va ser fundat l’any 1940 pel Dr. Jeroni de Moragas, psiquiatre infantil i prolífic escriptor i assagista (més de 20 llibres i 50 articles publicats) que va destacar també en el vessant artístic com a pintor i músic fins al punt de ser autor d’una sardana: ‘La branca nua’.

Va ser la primera escola a Catalunya que va atendre formalment els alumnes amb necessitats educatives especials derivades de la discapacitat intel·lectual. A més, com que el Dr. Moragas estava en contacte professional amb els referents europeus del moment en el camp de la psiquiatria infantil com ara els humanistes Strauss i Mira López, va garantir una activitat tècnicament compartida i contrastada. Va ser en aquell moment, juntament amb algun altre centre, referent a tot l’estat com a centre de referència d’atenció a la diversitat.

L’escola es va constituir l’any 1980 en cooperativa de professionals, i actualment és una de les 64 escoles d’educació especial del país que ofereix, treballant en xarxa i també amb l’escola ordinària, el dret a tenir una educació adequada a les necessitats reals dels afectats per qualsevol afectació intel·lectual.

En sintonia amb el principi d’inclusió i normalització, està en contacte mitjançant entitats de segon nivell (com ara DINCAT, l’Agrupació Escolar Catalana i la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya), amb les escoles d’educació especial i les escoles ordinàries per tal de treballar plegats per oferir a tots els alumnes un entorn adequat a les seves necessitats. El seu principi: ‘Una escola per a tothom, una escola per a cadascú’.





Paraules clau

75 anys de l'Escola Moragas/ educació/ escola/ Les Corts/