Collboni, Ballarín i Badia assisteixen a la “Paella de l’Amistat” que se celebra al Mercat de l’Abaceria : Servei de Premsa

Collboni, Ballarín i Badia assisteixen a la “Paella de l’Amistat” que se celebra al Mercat de l’Abaceria

16/09/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 17 de setembre, a les 12:00 hores, el tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni; la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín; i el regidor del Districte de Gràcia, Eloi Badia, assistiran a la “Paella de l’Amistat”. Aquest és un dinar popular organitzat pel Mercat de l’Abaceria i altres entitats de la Vila de Gràcia, com són l’Associació de Comerciants de Travessera de Gràcia Central, l’Associació de Comerciants de la Nova Torrijos de Baix i l’Associació de Comerciants de Ramón y Cajal i es cuinarà amb ingredients del mercat.

L’acte té la voluntat de ser una via per a l’agermanament del barri, alhora que serà també una forma de celebrar la recentment anunciada reforma del mercat, que millorarà el mercat i el seu entorn. Per aquest motiu els organitzadors han obert el dinar a tots els habitants del barri de Gràcia. A més, entre les 10 i les 17 hores aproximadament, hi haurà tot un seguit d’activitats de dinamització organitzades per les associacions que hi col·laboren, com per exemple una festa de l’espuma, inflables, toro mecànic, música en directe i activitats infantils.

Aquestes activitats comportaran talls de trànsit a Travessera de Gràcia entre Torrent de l’Olla i Bailén; Torrijos entre Puigmartí i Ramón y Cajal; Puigmartí entre Torrent de l’Olla i Milà i Fontanals; i Ramón y Cajal entre Torrent de l’Olla i Torrijos. En els casos de Ramón y Cajal, Travessera de Gràcia i Puigmartí, el tancament serà discontinu ja que es contempla que el carrer de Mare de Déu dels Desamparats resti obert per a la circulació de vehicles.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet una ambiciosa proposta de remodelació que es va presentar a l’assemblea de l’Associació de Comerciants del Mercat de l’Abaceria de Gràcia i que van aprovar per majoria. La proposta preveu la rehabilitació integral de l’edifici, incorpora nous operadors que complementin l’oferta, com ara un nou espai d’economia social i cooperativa i un autoservei, i dota l’equipament dels serveis i logística que facilitin les diverses activitats que es desenvolupin, a més de millorar la distribució de mercaderies del barri i minimitzar la presència de vehicles en l’espai públic. L’obra de remodelació té un pressupost d’uns 25.000.000 €.

L’acte tindrà lloc al davant del Mercat de l’Abaceria Central (Travessera de Gràcia, 186).





Paraules clau

Gràcia/ Mercat de l’Abaceria/ Paella de l’Amistat/