L’Eixample crea el festival Tangent de teatre, poesia, música, cinema i circ, una proposta cultural basada en la innovació des de la proximitat : Servei de Premsa

L’Eixample crea el festival Tangent de teatre, poesia, música, cinema i circ, una proposta cultural basada en la innovació des de la proximitat

01/06/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de l’Eixample ha decidit donar un nou impuls al festival de cultura estiuenc. L’estiu a la fresca, que aquest any hauria celebrat la 16a edició, evoluciona cap a un nou projecte cultural que vol acostar al públic propostes culturals diverses, algunes innovadores i trencadores, arts alternatives, junt amb altres iniciatives clàssiques dels estius, i per a tots els públics. Tots són convidats a un nou projecte cultural que es fa gran i que madura no només per créixer en diversitat de propostes sinó també en la durada del festival, ja que passa d’un a pràcticament dos mesos, i per la quantitat d’espectacles que ofereix, un total de 28, una desena més que en les anteriors edicions dels estius a la fresca.

El nou festival d’estiu Tangent ha inspirat el títol de la primera de les instal·lacions artístiques que l’engloba. Tangències és una exposició feta a mida per al festival i creada pels alumnes de l’Escola Superior d’Art i Disseny Llotja. Cadascun dels sis centres cívics en els quals es produiran activitats del festival acull una instal·lació d’arts plàstiques, excepte el centre cívic Urgell a on es poden veure dues d’aquestes obres.

Al projecte expositiu se li sumen espectacles d’art sonor i visual, de poesia, de teatre gestual, concerts de paraules, teatre, música tradicional, músiques del món, cinema, cinema concert, dansa, circ i havaneres cantades amb veus femenines. Tots ells gratuïts, tot i que en alguns casos caldrà reservar l’entrada prèviament perquè hi ha aforaments limitats.

Algunes de les propostes del festival no són gens convencionals. Com per exemple els mini recitals de poesia en les diferents estances del Xalet Casa Golferichs (“Hi ha un poeta dins de casa”) que tindrà lloc el 16 de juny; la proposta de cinema en concert “Sherlock junior”, on es projecta la pel·lícula de Buster Keaton de 1924 amb música en directe del compositor Jordi Sabartés; la proposta de dansa experimental “Sinestesia” de la companyia Iron Skulls, o l’òpera participativa en la qual les veus de sopranos i tenors, i la música en directe seran acompanyades pels cors formats per les veus del públic.

Aquestes són algunes de les propostes innovadores d’aquest festival que busca intencionadament la barreja: la dels públics, la dels formats, i la de les diferents expressions artístiques.

NOTA: adjuntem un document pdf amb la programació complerta del festival.





Paraules clau

cinema/ circ/ Eixample/ música/ poesia/ teatre/