L’Ajuntament obre el Canòdrom als veïns amb el projecte de “Grades Obertes” : Servei de Premsa

L’Ajuntament obre el Canòdrom als veïns amb el projecte de “Grades Obertes”

06/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el programa “Grades Obertes” al Canòdrom amb la voluntat d’obrir l’espai al barri i responent així a la demanda que els veïns i veïnes venen fent des de fa mesos. La primera iniciativa que es desenvoluparà serà el Cicle de Cinema a la Fresca que tindrà com a escenari les grades superiors de l’equipament a partir d’aquest divendres 7 de juliol, en una proposta treballada entre els gestors de l’equipament, el districte de Sant Andreu i les entitats dels barris de Congrés-Indians, La Sagrera i Navas.

El programa “Grades Obertes” neix arran la posada en marxa del Canòdrom com a Parc de Recerca Creativa gestionat per Incubio sota les directrius d’ICUB, que ha fet possible la utilització d’una sèrie d’espais d’aquest edifici fins ara no accessibles. Concretament, els espais objecte de proposta són la terrassa i les grades, elements que malgrat formar part del continu arquitectònic de l’edifici del Canòdrom, poden aïllar-se de les dependències interiors de l’equipament i ser utilitzats per tant de manera independent.

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha destacat “la importància que l’equipament s’obri als veïns i veïnes perquè se’ls facin i se’ls sentin seu. La iniciativa va en la línia de treball que venim mantenint per incrementar l’oferta cultural de proximitat a tots els barris del districte”.

El Cicle de Cinema a la Fresca que es projectarà aquest estiu estarà format per pel·lícules comercials de producció recent amb arguments relacionats amb ciència i tecnologia fantàstiques.  Es projectaran en una pantalla gegant a la plaça del Canòdrom, i el públic restarà a les grades amb un aforament màxim d’unes 300 persones, més les 50 places que s’habilitaran a la mateixa plaça per a les persones amb diversitat funcional. Totes les activitats tindran caràcter gratuït.

El projecte d’obertura de l’equipament al barri tindrà continuïtat a la tardor amb les activitats que es duran a terme a la terrassa del Canòdrom. Es preveu que durant els caps de setmana s’organitzin activitats obertes als veïns que englobaran esports alternatius, jocs de taula, animacions infantils de petit format o tastets de ciència i tecnologia.

 





Paraules clau

Canòdrom/