El Teatre GREC obre per vacances : Servei de Premsa

El Teatre GREC obre per vacances

26/07/2017



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La música i les arts escèniques ompliran el Teatre Grec durant el mes d’agost gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i el sector privat

 

El 4 d’agost arrenca la programació del Les Nits d’Agost al Teatre Grec, un festival nascut amb l’objectiu de potenciar per a la ciutat i els seus veïns un espai emblemàtic amb una programació de qualitat i oberta a tots els públics, impulsada per tres socis —Mas i Mas, Focus i Bitò— i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La unió temporal d’empreses ha guanyat per dos anys el concurs públic convocat pel consistori barceloní, que aposta per generar un projecte en complicitat amb el sector.

El toc d’inici el marcaran el piano jazz de Chano Domínguez i la veu de la cantaora Mariola Membrives, que s’uneixen en una producció exclusiva que repassarà els estàndards del jazz, la copla, i el flamenc, en una selecció accessible i popular.

El certamen aposta per la transversalitat acostant al públic local i el forà música, teatre, dansa i altres disciplines amb propostes nacionals i internacionals que encaixen en aquest escenari de més de 2.000 localitats a peu de ciutat, amb una acústica extraordinària, que acull cada any el festival d’estiu de la capital catalana, el Grec.

 

Una programació de qualitat oberta a tots els públics

Si Chano Domínguez i Mariola Membrives obriran foc divendres 4 d’agost, els encarregats de posar el punt i final al festival diumenge 3 de setembre seran els Mambo Jambo amb Jambology, la seva barreja explosiva de rock & roll i rhythm & blues incendiari. El flautista serbi Bora Dugic acompanyarà la Barcelona Gipsy Balkan Ochestra en l’estrena del seu nou repertori mentre que Paco Ibáñez reivindicarà el diàleg intercultural del Mediterrani a través de les seves músiques amb l’espectacle “Mediterráneo”. Completen l’oferta estrictament musical l’energitzant gospel urbà de The Gospel Viu Choir i el pop vellutat de Morgan. La versió concert de Rent comptarà amb la presència de l’actriu Lorraine Vélez, Mimi al muntatge original de Broadway.

La dansa, i la seva combinació amb la música, tindrà un fort protagonisme al festival amb dues gales d’Ibstage, que reunirà grans estrelles internacionals com Polina Semionova o Kim Kimin al Teatre Grec; amb el flamenc d’Eva Yerbabuena o amb les acrobàcies dels Brodas Bros. També trobarem ball a l’espectacle exclusiu “Nits d’estiu i festa amb Andrea Motis” que unirà el talent de la barcelonina amb la dansa contemporània de les joves Martina i Núria Miró, amb coreografia del seu pare, Carles Miró. Proyecto Piazzola unirà música i ball de tango en directe amb Elena Roger i el sextet Escalandrum per primer cop en escena a l’Estat Espanyol.

Lluís Soler, actor imprescindible de l’escena del país, interpretarà un dels poemes més popular dels dramaturg, novel·lista i poeta Josep Maria de Sagarra, “El comte Arnau”, en un exercici de síntesi que conserva l’essència de l’original. La “Dolce Vita” del Mag Lari portarà al Teatre Grec la màgia per a tots als públics amb ironia i sabor italià.





Paraules clau

GREC/ Grec 2017/