Aturada de la Font Màgica de Montjuïc per les tasques de manteniment anuals : Servei de Premsa

Aturada de la Font Màgica de Montjuïc per les tasques de manteniment anuals

10/01/2018



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

De l’11 de gener a l’1 de març, l’Ajuntament de Barcelona durà a terme una aturada tècnica de la Font Màgica de Montjuïc i de les fonts de l’Eix Maria Cristina per tal de conservar la qualitat de les instal·lacions. L’aturada es fa per realitzar el manteniment anual habitual i per tant, durant aquest període la Font Màgica restarà sense espectacle.

Com és habitual, l’aturada es realitza després de les festes nadalenques on la Font Màgica de Montjuïc ha ofert un repertori de nadales i música tradicional a tots els assistents als passis dels espectacles.

Les tasques anuals de manteniment que ara s’inicien permetran la neteja, revisió i manteniment preventiu de la Font Màgica i dels 44 llacs i de les 4 cascades de l’Eix Maria Cristina. Els treballs inclouen actuacions com ara la neteja i la desinfecció dels vasos o dels 600 vidres de l’interior de la font.

També s’acabaran grans actuacions com la substitució de les 24 claraboies existents a la cascada 3, la renovació dels motors de la Cascada 2 (original del 1929), i els de la cascada 4, millorant l’eficiència dels motors d’ambdues cascades.

La Font Màgica reprendrà el seu espectacle de música i color l’1 de març, amb coreografies programades tots els dijous, divendres i dissabtes en horari d’hivern de 20:00 hores a 21:00 hores fins el 31 de març i a partir del 5 d’abril, en horari de primavera, de 21:00 a 22:00 hores.

 

2’5 milions de visitants cada any

La Font Màgica rep al voltant de 2’5 milions de visitants a l’any i és una icona reconeguda de la ciutat arreu del món.

Compta amb una web pròpia, www.bcn.cat/fontmagica, on s’hi poden consultar informacions com els orígens i història de la font, la trajectòria i evolució des de la seva inauguració al 1929, dades sobre el funcionament, horaris i informació d’actualitat. La web està disponible en català, castellà i anglès.

 

Les Fonts Bessones i l’app Fonts 2.0

A Barcelona també hi ha d’altres fonts que ballen amb música, llum i color com la Font de Can Fabra, la Font de Manuel de Falla i les Fonts Bessones de la plaça Catalunya.

Les Fonts Bessones ofereixen la principal innovació tecnològica per escoltar la música dels diferents passis. Per gaudir de les peces musicals que acompanyen la coreografia s’ha de baixar l’app Fonts 2.0 al dispositiu mòbil que se sincronitza amb la font en cada passi i ofereix a l’espectador la música prevista per a aquella coreografia en horari de divendres i dissabtes de les 20:00 a 21:00 hores.

Aquesta app està disponible i es pot descarregar a partir de l’aplicació mòbil de Font BCN de l’Ajuntament de Barcelona. En aquesta aplicació també es poden trobar totes les fonts de beure i ornamentals de la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Paraules clau

font màgica/ fonts/