Barcelona participa a FITUR per posar en valor el treball com a destinació sostenible i reforçar la confiança del sector en la ciutat : Servei de Premsa

Barcelona participa a FITUR per posar en valor el treball com a destinació sostenible i reforçar la confiança del sector en la ciutat

16/01/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La fira de referència del sector turístic comença amb el fòrum Exceltur, on l’alcaldessa Ada Colau hi participa en el col·loqui “Gestionant destins amb la major acceptació social”, juntament amb els alcaldes de Sant Sebastià i Màlaga

L’edició d’enguany de FITUR se centra en els reptes de la transformació digital de les empreses i destinacions, i la gestió sostenible de les polítiques turístiques.

Barcelona serà la primera ciutat presidint la Biosphere Community, una comunitat que treballarà en xarxa per la sostenibilitat de les destinacions

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participa avui a Madrid al 9è Foro Exceltur (16:00 hores, Auditori del Centre de Convencions Nord d’IFEMA, la Fira de Mostres de Madrid). L’alcaldessa intervé juntament amb l’alcalde de Sant Sebastià, Eneko Goia, i l’alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, a més de Luis Cueto, coordinador general de l’Ajuntament de Madrid, en un col·loqui titulat “Gestionant destins amb la major acceptació social”. En aquest col·loqui, que moderarà el president d’Air Nostrum, Carlos Bertomeu, també hi participen el CEO d’NH Hotel Group, Ramon Aragonés, el Director General de Palladiu Hotel Group, Abel Matutes, i el President Executiu d’Hotelbeds, Joan Vilà.

El Foro Exceltur, que arriba enguany a la seva 9a edició, tindrà al llarg del dia 16 de gener un total de 5 col·loquis a l’entorn del tema “Reshaping Tourism: com créixer sosteniblement i agilitzar la transformació social”.

A aquest fòrum també hi assistirà el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, que agafarà el relleu de la representació de la ciutat a la 38a edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), la primera cita internacional en el calendari anual dedicada a la industria turística. L’edició d’enguany se centra en els reptes de la transformació digital de les empreses i destinacions, i la gestió sostenible de les polítiques turístiques.

En el marc de les dues trobades, Exceltur i FITUR, Colom seguirà una agenda d’actes i contactes per reforçar el treball de l’equip municipal com a destinació sostenible i per reforçar la confiança del sector en la ciutat de Barcelona, que el portaran a la recepció organitzada per l’Organització Mundial del Turisme, dimecres 17 de gener.

El regidor també es reunirà amb una delegació de la World Travel and Tourism Council (WTTC), encapçalada perla seva directora, Gloria Guevara; i participarà a la reunió amb l’Institut de Turisme d’Espanya (Turespaña).

La delegació de l’Ajuntament de Barcelona també assistirà a la 16a reunió del Comitè Sectorial de turisme de la Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas (UCCI) i participarà a la taula rodona de ciutats.

Barcelona, referent en sostenibilitat turística

Per aprofundir en el treball per a la destinació sostenible, Barcelona participa a la primera reunió de la Biosphere Destination Community, la comunitat de destinacions sostenibles que han obtingut el segell Biosphere de reconeixement de les polítiques per a un turisme responsable i sostenible.

El regidor de Turisme, comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, presidirà aquesta primera reunió, que es repetirà anualment, i on la ciutat de Barcelona n’assumeix les funcions de coordinació, en ser la primera destinació en obtenir la Biosphere Certified Destination.

Aquest fòrum aplega totes aquelles destinacions i professionals compromesos amb la sostenibilitat, per generar sinergies i abordar els grans reptes de futur en la sostenibilitat del turisme en tot el mon.

Barcelona acaba de revalidar la certificació Biosphere World Class Destination com a reconeixement dels avenços en fer del turisme una activitat mediambientalment i socialment sostenible i treballa per ampliar els estàndards de qualitat sostenible a tots els operadors i incidir així en la qualitat de la oferta turística i la seva acció perquè reverteixi positivament en la ciutat i la ciutadania.

Igualment, Barcelona tindrà presència a Fitur a les sessions del #TechYsostenibilidad on s’abordarà la necessitat d’identificar el nou turista responsable i de com buscar les fórmules per continuar amb la feina de divulgació de la sostenibilitat com a aliada indispensable per al progrés de la indústria turística.





Paraules clau

turisme/