Els candidats a formar part el Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona se sotmeten a una sessió de preguntes : Servei de Premsa

Els candidats a formar part el Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona se sotmeten a una sessió de preguntes

06/03/2018



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dimarts, 6 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona,  els set membres proposats pels grups municipals per formar part del Comitè d’Ètica del consistori se sotmetran a una sessió oberta d’audiència, on respondran les preguntes dels membres del Consell Assessor per la Transparència i dels grups municipals.

Aquesta sessió, anomenada ‘hearing’, és una prova pilot pionera a tot l’estat espanyol, i està impulsada per la tinència d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència. La iniciativa sorgeix  d’un prec admès a tràmit presentat pel regidor de adscrit, Gerard Ardanuy, que presidirà aquesta comissió experimental. El tinent d’alcaldia Jaume Asens exercirà la vicepresidència.

El Comitè d’Ètica serà l’òrgan encarregat  de vetllar pel funcionament del Codi de Conducta, aprovat el mes de juny de 2017. Per a la seva composició, els grups municipals han proposat 7 membres. D’aquests, 5 composaran el Comitè d’Ètica i dos quedaran com a suplents. La composició del Comitè d’Ètica es portarà a la comissió de Presidència i després al Consell Plenari per a la seva aprovació definitiva.

Els candidats són:

Begoña Roman  i Norbert Bilbeny, per part del govern
Dolors Feliu (Pdcat)
Robert Rubio (ERC)
Teresa Freixas (Cs)
Joan Josep Moreso (PSC)
Antonio Bosch (PP)

 





Paraules clau

ajuntament/ Participació/