L’alcaldessa de Barcelona es reuneix amb l’alcaldessa de París : Servei de Premsa

L’alcaldessa de Barcelona es reuneix amb l’alcaldessa de París

10/07/2018



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Ada Colau i Anne Hidalgo mantindran la trobada coincidint amb el Fab City Summit 2018, que arrenca demà a París per impulsar la innovació digital a les ciutats

Les dues alcaldesses tenen en agenda la Declaració de grans ciutats contra la gentrificació i l’especulació, que Ada Colau presentarà dilluns que ve a Nacions Unides davant els Estats

Colau i Hidalgo compartiran també estratègies en matèria d’habitatge i turisme
NOTA: L’accés als mitjans de comunicació es farà per 3 Rue Lobau)

El dimecres 11 de juliol a les 10:30 hores (Ajuntament de París. Accés per 3 Rue Lobau, accés posterior de l’Ajuntament), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, mantindran una reunió de treball, coincideint amb el Fab City Summit 2018 que arrenca demà a la capital francesa amb l’objectiu d’impulsar la innovació digital a les ciutats. Colau i Hidalgo mantenen una estreta agenda de col•laboració en diverses matèries, com ara l’habitatge i la gestió del turisme.

La trobada servirà també per tractar sobre la Declaració internacional de grans ciutats contra la gentrificació i l’especulació, que Ada Colau presentarà dilluns que ve a Nacions Unides en una cimera davant representants dels Estats membres de l’organització. Ada Colau es copresidenta de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats, a través de la qual s’ha promogut aquesta Declaració, per demanar més recursos i competències als Estats per afrontar un dels principals problemes que tenen totes les ciutats globals: l’expulsió de veïns i veïnes.
Després de la trobada, s’atendrà els mitjans de comunicació.

 

Fab City Summit Paris 2018

El Fab City Summit arriba aquest any a la seva 3a edició, consolidant-se com la cimera de referència en el camp de les ciutats productives i la fabricació digital, un moviment on Barcelona ha estat pionera gràcies a l’impuls d’un nou model urbà, autosuficient, i on des de fa anys juga un paper capdavanter i de lideratge global.

Barcelona tindrà un paper rellevant en aquesta trobada gràcies a l’acord de col•lasboració en matèria d’innovació digital signat ara fa un any amb l’Ajuntament de París i que tenia per objectiu promoure la innovació, la creativitat i les empreses emergents de les dues ciutats, i fomentar l’intercanvi d’experiències. Un acord que serveix per subratllar el paper de lideratge de Barcelona en el món de les ciutats implicades en el disseny, la industria digital i la innovació social.

L’Ajuntament de Barcelona dóna suport al moviment Fab City perquè fomenta la construcció d’un nou paradigma per a les ciutats que permet reduir-ne la petjada ambiental alhora que en maximitza l’impacte social mitjançant la producció local d’aliments, energia i productes i l’intercanvi mundial de coneixements utilitzant el poder del moviment maker i la xarxa global de fab labs.

Barcelona forma part de la xarxa Fab City des del seu inici, l’any 2014. De fet, n’és la impulsora, atès que la primera trobada de xarxes FabLab es va realitzar a Barcelona. Des d’aleshores la ciutat ha fet una clara aposta per promoure accions que aposten per la innovació social i la sostenibilitat i que s’alineen amb els objectius de la Mesura de Govern Pla Barcelona Ciutat Digital, impulsat des del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital.

Abans de la trobada bilateral amb Anne Hidalgo, l’alcaldessa de Barcelona intervindrà també en la sessió inaugural de la trobada, prevista a les 9:00 hores, al costat de l’alcaldessa de París i del Comissari Europeu de Recerca, Ciència i Innovació, Carlos Moedas.





Paraules clau

frança/ parís/