Ada Colau assisteix al concert commemoratiu del 25è aniversari de les Escoles Municipals de Música, amb mig miler d’alumnes a l’escenari : Servei de Premsa

Ada Colau assisteix al concert commemoratiu del 25è aniversari de les Escoles Municipals de Música, amb mig miler d’alumnes a l’escenari

21/01/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 22 de gener, a les 19:30 hores (Palau de la Música Catalana. carrer Palau de la Música, 4), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assistirà al concert commemoratiu del 25è aniversari de les Escoles Municipals de Música de Barcelona. El concert es podrà seguir per streaming a través del web barcelona.cat/educacio.

Mig miler d’alumnes de les escoles i membres del professorat interpretaran diverses peces fruït d’un projecte pedagògic conjunt desenvolupat al llarg dels darrers dos anys. El concert permetrà aplegar i representar la identitat de cada escola, de cada projecte, mantenint la pròpia personalitat. Clourà amb la interpretació de “La torxa de la pau”, peça encarregada al compositor barceloní Oriol Cruixent expressament per a l’ocasió amb textos construïts pel mateix compositor a partir de cites de Mohandas Karamshand Gandhi.

Aquesta obra, per a orquestra simfònica, violes de gamba, flautes de bec, arpes, guitarres, percussió llatina, orgue, saxòfons i cor mixt, comptarà amb la participació de més de 250 intèrprets a la vegada a l’escenari i serà dirigida per Alfons Reverté Casas.

El curs 1993-94, el consistori barceloní va fer una clara aposta per la pràctica musical com a mitjà de formació al llarg de la vida, fomentant la creació d’escoles de música, amb el repte de constituir una xarxa pública amb presència a tots els Districtes de la ciutat. Els primers centres van iniciar la seva activitat als districtes de l’Eixample (Joan Manuel Serrat) i de Sant Andreu (Mestre Pich Santasusana). Posteriorment, el curs 2001-02 es va posar en funcionament l’EMM Can Ponsic (al districte de Sarrià–Sant Gervasi); el 2007-08 al districte de Nou Barris va obrir l’EMM Nou Barris i el 2016-2017 l’EMM Can Fargues a Horta-Guinardó.

 





Paraules clau

cultura/ educació/ escola/ música/