Ada Colau i Manuela Carmena es reuneixen amb ciutats italianes per tractar el tancament de ports i el bloqueig de les tasques de rescat marítim al mar Mediterrani : Servei de Premsa

Ada Colau i Manuela Carmena es reuneixen amb ciutats italianes per tractar el tancament de ports i el bloqueig de les tasques de rescat marítim al mar Mediterrani

08/02/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, es reuniran demà dissabte amb alcaldes i regidors de les ciutats italianes de Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo per tractar el tancament dels ports europeus de la Mediterrània i el bloqueig de les embarcacions de rescat de diferents ONG. També hi participarà el director d’Open Arms, Oscar Camps, i l’alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, així com representants de les ONG dedicades al salvament marítim Sea Watch i Mediterranea.

En les últimes setmanes els vaixells de rescat Aita Mari, Open Arms i Sea Watch han rebut la denegació administrativa per desenvolupar les tasques de salvament marítim humanitari i les ciutats volen explorar una estratègia conjunta per a la defensa dels drets humans i el dret a la vida de les persones migrades. Es treballarà per consensuar una actuació unitària d’emergència i els efectes de l’apagada humanitària en aquesta zona del mar Mediterrani.

El vaixell d’Open Arms està bloquejat al Port de Barcelona des del 8 de gener passat, quan hauria d’haver sortit en direcció a la zona SAR de Líbia per continuar la seva tasca humanitària d’observació i rescat. No obstant, el Ministeri de Foment, a través de Capitania Marítima, va denegar el permís a l’embarcació esgrimint l’incompliment de la normativa marítima. De fet, n’ha denegat la sortida fins que no es garanteixi que existeix un acord pel desembarcament de persones auxiliades al mar amb les autoritat de la zona SAR del Mediterrani, un fet poc probable que succeeixi amb el tancament dels ports d’Itàlia i Malta.

 

AGENDA PER ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Dissabte 9 de feber, a les 11:30 hores, atenció a mitjans: Hotel Atlantico (Via Cavour, 23. Roma)





Paraules clau

Drets Socials/