Gràcia celebra la cavalcada de Sant Medir amb la participació de 25 colles : Servei de Premsa

Gràcia celebra la cavalcada de Sant Medir amb la participació de 25 colles

01/03/2019



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, 4 de març, a les 20 hores, el carrer Gran de Gràcia acollirà la tradicional cavalcada de Sant Medir, que comptarà amb la pariticpació de 25 colles, 1.100 romeus i romeves, 570 músics, 320 persones que conduiran els cavalls i els camions i portaran caramels, i 240 cavalls, 65 camions i 18 carros. Com cada any, a partir de les 9:00 h  les diferents Colles de Sant Medir desfilaran pels principals carrers i places de Gràcia encapçalats per una banda de música mentre els romeus i romeves llençaran caramels i llaminadures a la gent que es trobin pel camí.

Cap al migdia, totes les colles participaran a l’aplec que s’organitza al voltant de l’Ermita de Sant Medir, a la serra de Collserola. I a partir de les 15:00 hores s’aniran concentrant i preparant per la desfilada final, on recorreran el carrer Gran de Gràcia, des del carrer Nil Fabra fins al Pla de Salmerón. Per la baixada de la nit les colles estaran encapçalades per l’anomenat cos de bandera, compost per tres genets muntats a cavall i la bandera de la colla portada pel banderer. La resta de romeus aniran muntats en cavalls, carruatges o camions, acompanyats d’un grup de música. Les colles baixen per ordre d’antiguitat.

Els símbols que porten els romeus durant la festa són el llacet amb una fava, la medalleta del sant i un pomet de violetes. La desfilada l’obrirà la Guàrdia Urbana muntada acompanyats per la banda i els representants de la Federació i de les institucions.

L’horari és el següent:

La Federació de Colles de Sant Medir aporta també personal auxiliar per vigilar les distàncies amb els camions i garantir així la seguretat, especialment entre el públic infantil. En total, 210 persones s’encarregaran d’aquesta tasca.

La festa l’organitza la Federació de Colles de Sant Medir, fundada el 1926 i que actualment està integrada perLa Moderna de Gràcia, l’Antiga de Sant Medir, Agrupació Bonanova, La Unió Gracienca, La Humorística de Sant Medir, La llibertat Gracienca, La Gardènia, Victòria, Monumental, La Parròquia de Sant Medir, Els Pilons, el Timbaler del Bruc, Els Amics, Els Tivats, La Nova de Sarrià, L’Amistat de Gràcia, Els Patufets, La Pessigolla, Cal Ros, Dolça, Jovenívola, La Providència, El Drac Ensucrat, Colla del Cau, La Tradicional de Gràcia, Els Ben Plantats. De les 25 colles, 19 pertanyen a Gràcia, 5 són de Sarrià-Sant Gervasi i 1 de Sants Montjuïc.

 





Paraules clau

Gràcia/