Es constitueix el grup motor de turisme i comerç al districte de les Corts : Servei de Premsa

Es constitueix el grup motor de turisme i comerç al districte de les Corts

28/01/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’objectiu és crear una visió compartida entre els principals operadors turístics i comercials i el Districte per definir les Corts com a territori inclusiu, econòmic i mediambientalment responsable

El regidor de Turisme i Indústries creatives i regidor del districte de les Corts, Xavier Marcé, ha presidit aquest matí la constitució del grup motor “Turisme i comerç socialment responsable i inclusiu de les Corts”.

 

 

El regidor Marcé ha remarcat que les Corts “aposta per la inclusió com a objectiu estratègic, en tant que eina fonamental d’integració i reconeixement dels plens drets de totes les persones, però també com a oportunitat clau pel desenvolupament econòmic del territori”.

Alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, ODS 17 de les Nacions Unides i en línia amb l’aposta i el compromís de Barcelona amb l’Agenda 2030, el Grup Motor “Les Corts territori socialment responsable en turisme i comerç” vol crear una aliança estratègica entre actors públics i privats per tal de dur a terme accions que generin valor compartit al districte i el veïnat, i el consolidin com a espai de referència en l’àmbit del turisme i el comerç responsable i inclusiu.

Liderar i consolidar el projecte d’inclusió en el districte permetrà esdevenir un territori socialment responsable de referència per a la ciutat, que sigui replicable en el context local i internacional.

Properament es definirà un primer Pla d’Acció pel Districte de les Corts com a Territori Socialment Responsable pel període 2020-2023.

Algunes de les propostes que recollirà el Pla d’Acció són:

El grup motor el formen representants de Centres Comercials (l’Illa, El Corte Inglés) Eixos comercials de proximitat (Eix Sants les Corts i Les Corts Comerç 08028), Hotels (Hotel Melià i NH) i empreses del sector (Mullors S.A.). De l’àmbit municipal participen a més del Districte, la Direcció de Turisme, la Direcció de Comerç i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

Està previst que a més dels agents que formen part del grup motor, també hi participin i s’hi sumin al projecte la resta d’operadors turístics i comercials del territori.





Paraules clau

Les Corts/