L’Eixample estrena dos nous interiors d’illa : Servei de Premsa

L’Eixample estrena dos nous interiors d’illa

10/12/2020



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb la urbanització dels interiors d’illa dels antics cinemes Niza i Novedades el districte guanya prop de 3.500m2 de nous espais d’ús ciutadà

L’Eixample compta amb un total de 45 interiors d’illa oberts a la ciutadania

El Districte de l’Eixample estrena dos nous interiors d’illa on estaven ubicats els antics cinemes Niza i Novedades. D’una banda ha finalitzat la urbanització de l’antic cinema Niza, a la plaça Sagrada Família 12, amb un total de 2333,05m2 i una zona de jocs infantils. Aquesta urbanització ha anat a càrrec del promotor privat que ha tirat endavant un projecte que inclou un nou supermercat, un nou edifici d’habitatge i la modificació d’un edifici d’oficines.

El disseny d’aquest nou espai d’estada i joc, prop de la Sagrada Família, ha estat fruit d’un procés de participació veïnal, on s’ha treballat la memòria de l’antic cinema i on la lluita veïnal que hi va haver va acabar amb la compra i creació de l’Ateneu del Poblet.

En el cas de l’antic cinema Novetats, amb entrada pel carrer Casp 1-13, s’ha urbanitzat un espai de 1095,92m2. En aquest cas, la urbanització d’aquest interior d’illa públic ha anat a càrrec del promotor privat que ha construït un hotel i que també preveu ampliar la botiga Zara.

El regidor del districte, Jordi Marti, ha subratllat que “amb la recuperació d’aquests dos interiors d’illa el districte continua guanyant zones d’ús públic fidels a l’esperit de Cerdà, amb més espais d’estada, de joc i de veïnatge”.

Amb els nous espais del Niza i del Novedades, el procés de recuperació d’interiors d’illa que s’ha fet a l’Eixample, de manera progressiva, ha permès obrir per a ús ciutadà un total de 45 interiors d’illa.

En total, el districte compta aproximadament 423 illes, de les quals 163 illes contenen algun tipus d’espais lliures que espongen l’Eixample.

 

MATERIAL AUDIOVISUAL

Fotos Niza

Fotos Novedades

Plànols del conjunt interiors d’illa Eixample recuperats (PDF)

 





Paraules clau

Eixample/