Prova pilot per reforçar la senyalització del carril bus contra sentit de Travessera de Gràcia : Servei de Premsa

Prova pilot per reforçar la senyalització del carril bus contra sentit de Travessera de Gràcia

03/01/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat una franja semafòrica de leds a la vorera a la cruïlla de Travessera de Gràcia a l’alçada de Muntaner, que reprodueix el mateix estat en què es troba el semàfor de vianants convencional

L’objectiu de la mesura és cridar l’atenció del vianant per tal d’alertar-lo de l’estat del semàfor i minimitzar així el risc de patir un sinistre en aquest punt

La mesura estarà en funcionament durant 3 mesos. Passat aquest període el Govern municipal durà a terme una avaluació de la seva efectivitat

L’Ajuntament de Barcelona inicia una prova pilot de semaforització per reforçar la senyalització del carril bus contra sentit ubicat a la travessera de Gràcia. La mesura té per objectiu millorar la seguretat dels vianants i minimitzar el risc de sinistres de trànsit en aquest àmbit. Es tracta d’una iniciativa prevista dins del Pla Local de Seguretat Viària 2019-2022.

En aquest marc, a la cruïlla de la travessera de Gràcia amb el carrer Muntaner (banda Llobregat) s’ha instal·lat una franja de leds a la vorera, situada abans del creuament del pas de vianants, que reprodueix a terra el mateix estat en el qual es troba el semàfor de vianants (verd, verd intermitent o vermell). Amb aquesta actuació es pretén millorar els elements de regulació per evitar atropellaments i fer més segurs els guals. La llum que projecten els leds alerten el vianant, cridant-li l’atenció sobre l’estat del semàfor.

 

La prova pilot estarà vigent durant un període de 3 mesos, passat el qual s’analitzarà i s’avaluarà l’efectivitat d’aquest element.

Actualment a Barcelona existeixen un total de 14 carrils bus contra sentit, on ja s’han executat actuacions de reforç de la senyalització. Entre les intervencions executades destaquen:

– Col·locació als bàculs semafòrics i a les columnes semafòriques de tots els passos de vianants del carrer de la senyalització vertical B-50 (Atenció vianants: Autobús), per advertir als vianants de la circulació de busos en contra sentit.

– Col·locació sobre la calçada de senyalització horitzontal advertint de bus circulant en contra sentit. Senyalització de reforç amb fletxa singular a tota la longitud del carril per maximitzar l’alerta.

 

– Col·locació de fitons de segregació del carril, com a mínim abans i després dels passos de vianants.

– Si el carril bus en contra sentit se situa en una zona on hi ha escoles bressol, col·legis o instituts, s instal·la una tanca a la vorera d’aquest tram de carrer per evitar invasions de calçada.

A banda, també s’impulsaran altres actuacions de millora als carril bus en contra sentit de l’avinguda Meridiana, del carrer Tarragona i de la Travessera de Gràcia.





Paraules clau

mobilitat/ Travessera de Gràcia/