Servei de Premsa
14/11/2024
La 13a edició de l’In-forma’t ofereix més de 50 activitats per orientar als joves en el seu futur acadèmic
23/01/2021
Temps estimat de lectura: 4 minuts
Com a novetat, l’edició d’enguany es realitzarà en format virtual i/o presencial en funció de les recomanacions sanitàries, d’aquesta manera, la majoria de trobades s’emetran en obert a través dels canals de Youtube i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona (@infojoveBCN)
Durant l’any 2020, els serveis infoJOVE han atés 8.166 consultes sobre educació i formació, dada que posa en valor programes d’acompanyament com “Decideix” o de mentoria com “Enllaça”
En l’edició de 2020 van participar 970 joves que van valorar la campanya amb gairebé un 9 sobre 10
La campanya In-forma’t comptarà en aquesta 13a edició amb més de 50 activitats destinades a informar els adolescents, joves, famílies i professionals sobre les opcions formatives que es poden trobar als centres educatius de Barcelona, i per orientar als i les joves sobre els itineraris acadèmics i professionals que millor s’adapten als seu perfils i interessos. En l’edició anterior, hi van participar 5.970 joves que van valorar la campanya amb una puntuació de 9 sobre 10.
La campanya d’activitats començarà el 26 de gener i s’estendrà fins al 25 de març. Com a novetat, i a causa de les restriccions sanitàries provocades per la pandèmia, enguany la campanya s’adaptarà i es realitzarà en format virtual o presencial en funció de les recomanacions sanitàries. Així doncs, la majoria de les trobades s’emetran en obert a través dels canals de Youtube i Twitter dels serveis infoJOVE de Barcelona (@infoJOVE).
A banda de la programació en obert, la campanya també inclou un catàleg de càpsules informatives d’orientació acadèmica a demanada, on s’ofereixen sessions d’autoconeixement, itineraris acadèmics un cop finalitzats els diferents estudis reglats (ESO, CFGM, Batxillerat i CFGS), i pressa de decisions. L’any passat es van desenvolupar 143 tallers a 61 centres i entitats educatives de la ciutat.
Les activitats programades que s’organitzen en els 10 districtes de la ciutat s’agrupen en 4 grups diferents:
- Qui sóc i què m’agrada?: tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descoberta del perfil acadèmic-professional propi.
- Quins camins puc escollir?: xerrades sobre les diferents vies d’accés als estudis que existeixen i els seus requisits per arribar als objectius acadèmics de cadascú.
- Quina oferta existeix?: informació sobre la formació reglada i no reglada a càrrec de personal docent.
- És com m’ho imagino?: activitats per complementar la informació rebuda amb altres joves estudiants i amb personal d’empreses i entitats. Enguany, les visites “Explora” es realitzaran de manera virtual.
Com en edicions anteriors, prenen força les activitats destinades a les famílies i als professionals de l’educació, amb l’objectiu d’oferir-los les eines i el coneixement necessari per poder acompanyar als seus fills i filles i alumnat en la presa de decisió sobre el seu camí acadèmic.
A l’anterior edició es va elaborar per primer cop una Guia d’Estudis Postobligatoris amb totes les opcions que els i les joves tenen al seu abast per seguir diferents itineraris formatius. Enguany, el departament de Joventut de la Regidoria d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones Discapacitades, amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, ha elaborat de nou la corresponent al curs 2021-2022, on es recull, de manera visual, el camí que pot escollir cadascú segons la seva titulació i interessos professionals. També s’hi inclou l’oferta de formació no reglada per a adolescents i joves que es pot trobar a la ciutat. Com a novetat, s’han elaborat un seguit de recursos audiovisuals amb un vídeo tutorial sobre els diferents itineraris acadèmics i clips infogràfics sobre temes d’autoconeixement i pressa de decisions.
L’In-forma’t és una iniciativa del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, a través del Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves (CAAJ), dels 11 punts infoJOVE i dels 82 punts Jove, Informa’t i Participa de la ciutat. Durant la resta de l’any, aquests punts proporcionen orientació i assessorament a adolescents i joves en els seus itineraris educatius i professionals. El servei és gratuït i atén de manera personalitzada i confidencial; tot i la situació sanitària, el servei es continua oferint de manera presencial, amb cita prèvia, o via telefònica o telemàtica.
Durant l’any 2020, els serveis infoJOVE han atès un total de 8.166 consultes sobre educació i formació, dada que posa en valor els serveis d’orientació i assessorament acadèmic que ofereix l’Ajuntament durant tot l’any. Entre ells destaca l’assessoria i el suport als tràmits acadèmics; el servei “Orientadora Virtual” on professionals i orientadors acadèmics resolen els dubtes de manera virtual; el programa de mentoria “Enllaça” que uneix joves estudiants amb professionals del sector per poder verificar el seu projectes i orientar-los en el món laboral; i el programa “Decideix”, un servei d’acompanyament a la pressa de decisions acadèmiques.
La campanya In-forma’t és fruit del treball conjunt entre el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, Barcelona Activa, la Fundació BCN Formació Professional i el servei per a Adolescents i Famílies (SAIF) de l’Ajuntament de Barcelona.
Guia d’Estudis Postobligatoris
Paraules claufutur acadèmic/ joves/