Més de la meitat de candidates a l’oferta pública de Parcs i Jardins són dones : Servei de Premsa

Més de la meitat de candidates a l’oferta pública de Parcs i Jardins són dones

16/08/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Parcs i Jardins va obrir oferta pública per a 76 places d’auxiliar de jardineria i el mes de juliol amb una campanya específica perquè més dones s’apuntessin a la convocatòria

El 52,6% de les 1.580 sol·licituds rebudes són de dones, mentre que a l’últim procés, que es va fer el 2018, només van representar el 27,4% de les sol·licituds

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, va obrir el passat mes de juny una convocatòria de 76 places d’auxiliar de jardineria, amb una reserva de 7 places per a persones amb discapacitat. 

En total han presentat sol·licitud 1.580 persones, de les quals el 52,6% són dones. La convocatòria ha anat acompanyada d’una campanya per fomentar la participació de les dones en aquest procés, “Soc dona, soc jardinera” i els resultat han estat molt positius. 

L’última convocatòria que es va fer a Parcs i Jardins, el 2018, només el 27,4% de les persones aspirants eren dones, per tant, en aquesta convocatòria, el nombre de dones que hi participen ha augmentat més del 90%. L’objectiu de Parcs i Jardins és anar incorporant dones a les tasques de jardineria i revertir el biaix de gènere. Actualment la plantilla de Parcs i Jardins la formen un 80% d’homes i un 20% de dones.

Parcs i Jardins, a més, també està treballant des de fa mesos en promocionar l’accés de la dona en les tasques de l’organització. A més de revisar els processos selectius i les proves físiques de les oposicions de Parcs i Jardins, s’està desenvolupant un estudi, en les brigades de jardineres i jardiners, per analitzar i monitoritzar les tasques que tenen assignades les dones i els homes. També s’han introduït processos de promoció de la dona dins l’organització.

La convocatòria d’oferta pública destaca el caràcter de servei essencial, la gestió i manteniment del verd de la ciutat, la vocació de servei públic, el caràcter estable del lloc de treball i la possibilitat de conciliació de la vida professional i personal.

Aquesta nova oferta pública d’auxiliar de jardineria possibilita mantenir el ritme de consolidació de la plantilla iniciada ja el mandat passat amb la incorporació de 100 jardiners i jardineres.





Paraules clau

oposicions/ parcs i jardins/