L’Ajuntament finalitza les actuacions de millora i ampliació del CEM Vintró, amb una inversió d’1,6 M€ : Servei de Premsa

L’Ajuntament finalitza les actuacions de millora i ampliació del CEM Vintró, amb una inversió d’1,6 M€

19/10/2021



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El regidor d’Esports, David Escudé, ha visitat avui les instal·lacions renovades del centre i ha destacat que “ des del Govern municipal estem redoblant els esforços per augmentar la qualitat i millorar el servei dels centres esportius de la ciutat”

S’han fet obres a l’interior de les instal·lacions, millorant i ampliant les sales esportives i la piscina; s’ha substituït la maquinària de fitness i ciclisme indoor, i s’ha actuat a l’estructura de l’edifici, a les façanes i la coberta

L’Ajuntament ha finalitzat diferents actuacions de millora i ampliació que ha dut a terme al llarg dels darrers 4 anys al Centre Esportiu Municipal (CEM) Vintró, situat al carrer Consell de Cent 623, al barri del Clot (districte de Sant Martí). L’acabament de les obres, que han suposat una inversió total de més d’1,6 M€, ha motivat una visita aquesta tarda del regidor d’Esports, David Escudé, que ha destacat que “els equipaments destinats a la pràctica esportiva són fonamentals per millorar la qualitat de vida de totes les persones usuàries. Per això, aquesta actuació és molt necessària per tal que els abonats i abonades puguin desenvolupar la seva activitat esportiva en les millors condicions possibles”. I ha afegit que “tenir equipaments com el CEM Vintró, i poder-los renovar i adaptar als nous hàbits, tendències i requeriments de sostenibilitat ambiental, posiciona Barcelona com una de les ciutats del món més compromeses amb l’esport. Des del Govern municipal estem redoblant els esforços per augmentar la qualitat dels centres esportius de la ciutat i millorar el servei que s’ofereix a la ciutadania”.

 

 

Les obres realitzades al CEM Vintró s’han orientat, per una banda, a la millora constant de l’equipament, i per altra banda, a l’ampliació de les instal·lacions per adaptar els serveis als nous requeriments dels usuaris i les usuàries. Aquestes obres també han comportat l’adequació del centre esportiu, que ja té 20 anys d’història, a les exigències normatives actuals.

Així doncs, entre les obres realitzades destaca la reforma i modernització de tots els vestidors del centre i del vestíbul d’accés. Aquesta obra ha permès la creació i habilitació d’un espai interior destinat a l’aparcament de bicicletes i patinets, responent així a les necessitats imposades per les noves formes de mobilitat dels abonats i les abonades. També s’ha obert una sala d’estudi i s’ha creat una nova sala d’activitats.

A les instal·lacions existents de fitness també s’hi han fet reformes i s’ha substituït la maquinària de fitness i també la de ciclisme indoor.

A la terrassa de l’equipament s’ha construït una nova sala per activitats dirigides suaus, i s’ha adequat millor el solàrium existent. Aquesta intervenció ha permès també donar resposta a les demandes dels usuaris i usuàries, que demanaven l’ampliació de l’oferta de serveis.

Pel que fa a l’edifici, s’han fet també diverses intervencions de millora estructural. Entre les més destacades hi ha la substitució del fals sostre interior de la piscina, amb la rehabilitació de l’estructura de suport. S’ha adequat aquestes instal·lacions a les normatives de protecció contra incendis.

Per altra banda, s’ha rehabilitat l’exterior de la coberta de l’antiga nau industrial, la part que correspon a l’espai de la zona d’aigües i dels vestidors. S’ha millorat la impermeabilització i l’aïllament tèrmic, així com les condicions de seguretat de la coberta.

Finalment, s’ha reformat la façana del carrer Consell de Cent i del passatge Vintró, amb un aplacat nou a base de xapa d’alumini. I s’ha col·locat un nou rètol identificatiu del centre esportiu, amb la voluntat de fer més visible l’equipament des del carrer.

 

Les reformes han permès obrir nous serveis i programar noves activitats

El CEM Vintró, inaugurat fa 20 anys, és un equipament esportiu municipal gestionat per l’Associació Sant Martí Esport, entitat social dedicada a l’esport que gestiona altres tres centres esportius a la ciutat. Aquest centre esportiu té, en l’actualitat, 2.555 abonats i abonades, i ha esdevingut un dels equipaments de referència del barri del Clot. Disposa d’instal·lacions de fitness, zona d’entrenament funcional, piscina, solàrium i sales d’activitats dirigides. També compta amb un espai social i box de fisioteràpia i nutrició.

Les reformes realitzades al centre han permès donar cabuda a nous serveis i també han permès al CEM Vintró adaptar-se a la realitat actual del sector. Així doncs, s’ha creat el nou servei “Boutiques” que inclou la sala Cool i la Sala Mahina. Tots dos espais basen la seva activitat en la tecnologia, la personalització i l’exclusivitat.

La sala Cool presenta tres tipologies de sessions: Hard, Burn i Beast, en un espai modern que convida a la motivació i la immersió en les activitats. A les sessions Hard es treballen la força i la resistència al ritme que marquen els batecs del cor. A les sessions Burn es desenvolupa una combinació d’exercici cardiovascular sobre una Airbike, boxa, i exercici amb el propi pes corporal. Per últim, les sessions Beast combinen el colpeix al sac de boxa amb l’exercici muscular amb manuelles.

La sala Mahina, en canvi, està dedicada al cos i la ment, amb noves activitats com el Yoguilates, una fusió del valor terapèutic del pilates i l’essència del ioga; l’Aeroyoga, que treballa moviments de ioga en gandules especials, i el Barre, una fusió de ballet, ioga i pilates.

Pel que fa a la part més tecnològica, recentment s’ha incorporat el nou servei de Gym Online on es poden realitzar sessions en directe o en diferit, donant així opció als abonats i les abonades d’entrenar des d’allà a on vulguin, i quan vulguin. Aquesta opció anirà incorporant noves possibilitats com ara formacions, cursos, entrenaments personals, etc.

A més, està previst crear un nou espai d’entrenament a la piscina, que permetrà la combinació dels entrenaments a terra i aigua en un mateix lloc. També està previst el nou servei OutViu, un nou concepte de pràctica esportiva que posa especial atenció en l’aspecte social amb activitats familiars, sessions en llocs singulars de la ciutat, experiències d’aventura programades, o entrenaments per a la preparació de maratons, triatlons o en aigües obertes, i també sortides en bici.





Paraules clau

CEM Vintró/ equipaments/ equipaments municipals/ esport/