L’Ajuntament presenta l’Estratègia municipal contra la soledat al FiraGran 2021 : Servei de Premsa

L’Ajuntament presenta l’Estratègia municipal contra la soledat al FiraGran 2021

27/10/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El consistori hi participa amb un estand dedicat a l’Estratègia municipal contra la soledat on presentarà els seus serveis i recursos per pal·liar la soledat no volguda en el col·lectiu de persones grans

El 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya tindrà lloc del 27 al 29 d’octubre a les Drassanes Reials de Barcelona amb més de 300 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans

Enguany el Saló se centra en la bretxa digital de la gent gran en el món post-Covid, amb la celebració d’unes jornades específiques, col·loquis i activitats relacionades amb la matèria

Avui s’ha inaugurat el 22è Saló de la Gent Gran de Catalunya, un dels esdeveniments adreçat a les persones grans referent a Europa, on han assistit el tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle; i el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera.

 

 

 

El FiraGran 2021 omplirà, del 27 al 29 d’octubre, les Drassanes Reials de Barcelona amb més de 300 activitats gratuïtes amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu de les persones grans. Entre les activitats que s’ofereixen destaca una gran caminada des de les Drassanes i fins al Port Vell, una màster class de música i moviment, una trobada sardanista i un festival de corals.

L’Ajuntament de Barcelona hi participa amb un estand dedicat a l’Estratègia municipal contra la soledat on presentarà els seus serveis i recursos per pal·liar la soledat no volguda en el col·lectiu de persones grans. El consistori també presentarà a la jornada professional l’estudi ‘VinclesBCN en temps de pandèmia: entreteniment, connectivitat social i suport’; una anàlisi del servei VinclesBCN que lluita contra la soledat i la bretxa digital fent ús de les noves tecnologies, i que arriba a més de 3.000 persones grans a la ciutat.

D’altra banda, Guàrdia Urbana i Bombers de Barcelona també hi seran presents amb un estand on ce celebraran ponències sobre consells de prevenció i autoprotecció per a les persones grans centrats en la prevenció de riscos i què fer en cas d’incendi i  en consells de seguretat ciutadana i mobilitat segura.

Durant els tres dies que se celebra el FiraGran, també s’organitzaran conferències, tallers i diàlegs sobre la mort digna, la solitud no desitjada, seguretat i prevenció d’accidents domèstics, les relacions de parella després de la jubilació o sobre com ha afectat la pandèmia en la salut mental de les persones grans. Alhora, les persones grans també podran conèixer serveis, programes, solucions tecnològiques i productes que ofereixen empreses, entitats, organitzacions i institucions per millorar la seva qualitat de vida.

Enguany, el Saló vol posar l’èmfasi en la bretxa digital de la gent gran en el món post-covid amb diferents col·loquis, activitats i unes jornades específiques sobre la matèria.  L’anomenada bretxa digital en aquest col·lectiu, causada per la manca de competències digitals o no tenir dispositius informàtics, s’ha vist incrementada arran de l’augment dels usos tecnològics durant la pandèmia i afecta un 23% de les persones grans de Catalunya. En el transcurs de FiraGran també es realitzarà un estudi de camp per determinar el grau de digitalització de les persones grans i aprofundir sobre la realitat de la bretxa digital.

FiraGran 2021, patrocinada per Mémora, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, i la Diputació de Barcelona.

 

Descarregar dossier de premsa (PDF)





Paraules clau

22è Saló de la Gent Gran de Catalunya/ FiraGran/ FiraGran 2021/ gent gran/