La nova fira Terra i Gust porta a la Rambla de Santa Mònica la gastronomia justa i sostenible amb mostra de restauració, mercat de petits productors i xerrades


29/10/2021 | Imprimeix

Temps estimat de lectura: 3 minuts

La primera jornada de Terra i Gust dona veu a les cuines d’aprofitament, vegana i ‘de la mama’ amb xefs i restauradores compromeses amb l’alimentació justa i sostenible

S’ha presentat el llibre Tothom a taula! Retrats de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació, amb una trentena d’històries que repensen el nostre model alimentari

El cap de setmana s’escoltarà ‘Una dona pizzera en un món d’homes’, es reflexionarà sobre ‘Cuinar per als que no poden cuinar’ i es presentarà la guia Barcelona Slow Food Guide 2021-22

Avui ha nascut a Barcelona una nova cita gastronòmica per a tota la ciutadania: la Fira Terra i Gust de restauració justa i sostenible, una mostra de 16 restaurants, un mercat de petits productors, un espai de cerveses artesanes de proximitat amb la col·laboració de Barcelona Beer Festival, xerrades i showcooking organitzada per Slow Food i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat amb la col·laboració de l’Ajuntament, Turisme de Barcelona i el Pla Estratègic Metropolità. Es troba situada a la Rambla de Santa Mònica i es podrà visitar i degustar de 12 a 23 hores fins aquest diumenge, 31 d’octubre.

 

 

El recorregut inaugural l’han encapçalat aquesta tarda el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Francesc Xavier Marcé; el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro; i la directora de Continguts i Projectes del consorci Turisme de Barcelona, Mònica Terol. El president d’Slow Food Barcelona, Danielle Rossi, i el cuiner especialitzat en cuina catalana de proximitat i ecològica Sergi de Meià han exercit com a amfitrions de l’activitat que tanca la Setmana Ciutadana en el marc de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

La programació inclou el cicle ‘Les dones a la cuina!’, que avui s’ha obert amb Adriana Carcelén, del restaurant Rasoterra, sobre la cuina vegana; Susana Aragón de Cèntric Gastro sobre la cuina d’aprofitament; i Adelaida Castells sobre ‘la cuina de la mama’. L’espai de presentacions i xerrades ha comptat amb els autors de Tothom a taula! Retrats de l’ecosistema alimentari sostenible d’una Barcelona en transformació, el periodista Jordi Bes Lozano i la fotògrafa Lucía Herrero, i el de tallers amb el tast de vins de Credo & Recaredo.

Al llarg del cap de setmana hi intervindran Bárbara Delli Franci, de Pizzeria Punta, ‘dona pizzera en un món d’homes’; Ariadna Julián al voltant del que representa ‘Cuinar pels que no poden cuinar’; Mónica Escudero d’El Comidista; i Laura Veraguas de Ver Aguas sobre ‘La cuina amable de les dones’. A més, hi haurà una conversa entre pagesos i pageses al voltant d’el relleu generacional, es presentarà la guia Barcelona Slow Food Guide 2021-22 i es compartiran tastos de vins de Credo & Recaredo i Can Calopa;  i cerveses artesanes  de Sergi Torres – La Segarreta (Santa Coloma de Queralt), Quiònia Pujol – Cerveses Lo Vilot (Almacelles) i JK Poblenou – Jordi de Mier (Poblenou).

 

Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 | Dossier de premsa

Barcelona és un dels grans centres europeus de consum i comercialització alimentaria. L’any de la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible vol ser una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat amb la qual s’aconsegueixi enfortir les economies locals sostenibles i millorar la salut de les persones, així com la del conjunt del planeta. Inclou el desenvolupament de més de 90 projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que va començar el gener de 2021 i culminarà amb l’inici del procés d’elaboració d’una Estratègia Alimentària de ciutat amb horitzó 2030 que esdevingui el full de ruta que caldrà seguir en les polítiques alimentàries per als propers anys a la ciutat.