L’Ajuntament llença la guia d’alimentació saludable “Mou-te i menja bé!” per respondre als dubtes més comuns sobre nutrició i esport en edat escolar : Servei de Premsa

L’Ajuntament llença la guia d’alimentació saludable “Mou-te i menja bé!” per respondre als dubtes més comuns sobre nutrició i esport en edat escolar

04/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor d’Esports, David Escudé, ha presentat avui la guia d’alimentació saludable “Mou-te i menja bé!”. A la presentació també hi ha assistit la secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, Carmen Cabezas.

La guia “Mou-te i menja bé!”, una iniciativa que s’emmarca en la celebració de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, dóna resposta a les 20 preguntes més freqüents sobre l’alimentació saludable en la pràctica esportiva en edat escolar. Es tracta d’un document adreçat per tant a les famílies però també als educadors i educadores, i al personal professional de l’àmbit de l’esport i de l’activitat física en horari no lectiu. Tot i que s’ha fet una edició limitada en paper per distribuir entre personal professional de l’educació esportiva, la difusió de la guia es farà majoritàriament online a través del web Barcelona esports.

Aquesta guia ha estat creada a partir d’un treball conjunt de l’Institut Barcelona Esports (IBE) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i posa especial atenció no només en aspectes relacionats amb l’alimentació sinó també en la hidratació durant l’activitat física i esportiva en la infància i l’adolescència.

Es tracta d’un document amè, àgil, visual i pràctic, i alhora rigorós i contrastat, que facilita informació sobre qüestions que sovint preocupen els professionals de l’educació física, o que desmunten mites al voltant de la nutrició relacionada amb la pràctica esportiva. Està dividit en diferents blocs que aborden temes com l’alimentació i l’esport, els hàbits alimentaris, i els aliments. Què es pot menjar i què no es recomana menjar per practicar esport, què s’ha de beure, quins són els aliments que ajuden a evitar cruiximents o que permeten una millor recuperació després de la pràctica esportiva, quina és l’estructura que han de seguir els àpats, o el paper dels sucres, de les proteïnes o dels làctics, són algunes de les qüestions que queden recollides a la guia.

 

Guia Mou-te i menja bé!





Paraules clau

alimentació saludable/ esport/