Barcelona i Bogotà enforteixen els seus vincles : Servei de Premsa

Barcelona i Bogotà enforteixen els seus vincles

08/11/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Les alcaldesses d’ambdues ciutats, Ada Colau i Claudia López, signen un acord de col·laboració en àmbits com els drets socials i culturals, la gestió pública, l’economia local i la planificació urbana

Barcelona i Bogotà han fet un pas més per enfortir la relació entre ambdues ciutats. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcaldessa de Bogotà, Clàudia López, han signat aquest migdia al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona un acord de col·laboració per aprofundir en els vincles ja existents en àmbits com els drets socials, la justícia de gènere, l’educació i la cultura i afegir-ne d’altres com  la planificació urbana, l’economia social i el turisme. A l’acte de signatura de l’acord hi han assistit també les tinentes d’alcaldia Laia Bonet i Laura Pérez.

L’acord de cooperació es desplega a través de les següents àrees de cooperació:

La ciutat de Bogotà D.C i l’Ajuntament de Barcelona col·laboren en diversos àmbits de manera ininterrompuda des del 1998, quan es va dur a terme un assessorament en arxivística i conservació del patrimoni documental, que va culminar en la inauguració de l’arxiu municipal de Bogotà i que ara és referent d’altres ciutats llatinoamericanes. Arran d’aquesta col·laboració es va subscriure el primer Protocol d’Amistat i Cooperació el 1999, amb un annex el 2003. Seguidament es va signar un nou protocol el 2005 i un de nou el 2012, que va finalitzar el 2016. Malgrat haver finalitzat l’acord anterior, ambdues ciutats han continuat la col·laboració a nivell tècnic, tant directament com a través de xarxes, en especial el Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà (CIDEU), amb seu a Barcelona. Per tant, i amb la voluntat de sistematitzar el foment de les relacions mútues, ambdues ciutats han signat avui aquest nou acord, que tindrà vigència fins el 2023.

 

 

 





Paraules clau

barcelona/ bogotà/