[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El Departament de Salut i la Guàrdia Urbana activen un protocol per detectar i fer cessar clíniques que facin PCR sense autorització : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] El Departament de Salut i la Guàrdia Urbana activen un protocol per detectar i fer cessar clíniques que facin PCR sense autorització

05/01/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

[su_qrcode data=”%CURRENT_URL%” size=”150″ margin=”10″ align=”right”]Dilluns es va ordenar el tancament d’un segon laboratori de PCR i antígens que operava sense llicència

El Departament de Salut i la Guàrdia Urbana de Barcelona posaran en marxa un protocol conjunt per detectar l’activitat de les clíniques que puguin estar fent proes PCR i antígens sense la llicència corresponent i poder decretar-ne el cessament immediat.

Per part de la Guàrdia Urbana, els agents de patrullatge dels districtes podran notificar si es detecta algun indici sobre l’obertura d’aquests locals al públic, com per exemple cues de gent davant de locals sense rotular, o entrades i sortides de persones d’establiments que no estiguin acreditats. També podran fer inspeccions si es rep alguna denúncia ciutadana en relació amb alguna pràctica d’aquest tipus.

Si es detectés, els agents podran comprovar, a través del cos d’inspecció del Departament de Salut o del portal Canal Salut, si aquell local és un dels 89 establiments homologats per la Generalitat per fer aquestes proves a Barcelona.

 

Tancament de dues clíniques

Inspectors del Departament de Salut i Agents de la Guàrdia Urbana van ordenar aquest el cessament immediat de l’activitat d’un centre obert al públic, situat al carrer Floridablanca 61, que presumptament estaria realitzant proves PCR i d’antígens sense la corresponent homologació de la Generalitat.

Una vegada al lloc, una patrulla de la Guàrdia Urbana i els inspectors de Salut van observar com aquesta clínica es trobava a ple rendiment, hi havia gent esperant i es realitzaven proves PCR. Els inspectors del Departament de Salut van demanar les autoritzacions necessàries amb els requisits d’autorització i de funcionament del centre, i va efectuar una inspecció de l’espai. Al comprovar que la clínica no disposava de les autoritzacions per poder realitzar proves PCR o TAR, es va decretar el cessament immediat de l’activitat i el tancament del centre per part de la Guàrdia Urbana i els inspectors del Departament de Salut.

La Guàrdia Urbana ha obert diligències judicials per si s’hi deriven fets delictius.

Des del Departament de Salut es recorda a tots els ciutadans i totes les ciutadanes que decideixen fer-se una prova PCR o TAR en una clínica o laboratori, que sempre han de comprovar que siguin centres homologats per Salut, per garantir que compleixen amb totes les mesures de seguretat.

Es pot consultar la llistat d’aquests centres acreditats al portal Canal Salut i en aquest enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/certificat-covid-digital-ue/centres-acreditats/

 

Documents relacionats

Declaracions de Jordi Oliveres (MP3)

Declaracions de Azucena Carranzo (MP3)





Paraules clau

PCR/ prevenció/ salut/ seguretat/