Laia Bonet i Diana Morant conversen sobre innovació en la segona jornada del REACT : Servei de Premsa

Laia Bonet i Diana Morant conversen sobre innovació en la segona jornada del REACT

30/03/2022



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dijous 31 de març, a les 10:45 hores, la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet; i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant; conversaran sobre innovació en la segona jornada del REACT. A la taula rodona, moderada per la directora adjunta d’El Periódico de Catalunya Gemma Martínez, també participaran el rector de la UPC, Daniel Crespo; el director i cap de secció de Recerca Precompetitiva i Afers Internacionals de Fraunhofer-Gesellschaft, Johann Martin Feckl; el director del Barcelona Supercomputing Center (BSC), Mateo Valero; i el managing partner d’Aldea Capital, Carlos Trenchs.

Aquesta és la segona edició de les jornades de reactivació econòmica REACT, que tindran lloc els propers dies 30 i 31 de març i 1 d’abril al Disseny Hub Barcelona (plaça de les Glòries Catalanes, 38).

Prèviament, a les 9:30 hores, el director fundador de la Universitat Drexel, Bruce Katz; la co-fundadora i Innovation Officer de The Disruptive Factory, Natalia Olson-Urtecho; i el professor d’Economia i Direcció Financera d’IESE, Xavier Vives; participaran en la taula rodona “Les ciutats com a motor del desenvolupament econòmic”. El moderador serà el director adjunt de La Vanguardia, Miquel Molina.

A les 12:30 hores, tindrà lloc l’esdeveniment “Barcelona: un hub econòmic amb Llatinoamèrica” amb la directora de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, Marisol Schulz; el responsable de Pimes i Emprenedors de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB), Esteban Campero; la CEO i cofundadora de SocialDiabetes, María Jesús Salido; o el professor del Centre de Governança Pública d’Esade, Francisco Longo. El moderador serà el comissionat de Promoció de Ciutat, Pau Solanilla.

En paral·lel també es tractarà “El valor dels esdeveniments culturals: innovació econòmica i social a Barcelona” amb la responsable de Relacions Institucionals i Captació de Fons de DocsBarcelona, Elena Subirà; el fundador i codirector del Sónar, Ricard Robles; i el codirector de LOOP Barcelona, Carlos Durán. La taula comptarà amb la moderació del delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Granados.

A la tarda, les sessions es reprendran amb “Tancar les bretxes de gènere”, a les 15:30 hores, que comptarà amb la directora del diari Ara, Esther Vera, com a moderadora i amb la participació de la managing partner de Paocapital, Helena Torras; la secretària de Política Sindical de la UGT-Catalunya, Núria Gilgado; el director general d’ACEC, Jordi Marín; i la cofundadora d’Iterem, Míriam Blanc.

A la mateixa hora, la periodista experta en gastronomia, Carme Gasull, moderarà la taula “Gastronomia i alimentació sostenibles: persones, producte i planeta” amb la presència del president de Délice Network, Olivier Marette; el president de Barcelona Sustainable Restaurant, Sergio Gil; l’experta en turisme i restauració, Eva Ballarín; i el xef i propietari de Cocina Hermanos Torres, Javier Torres.

A les 17:00 hores també tindran lloc dues sessions, una dedicada a la creativitat i un altre a l’espai urbà. Així, “La integració de la creativitat i el disseny a la indústria” amb una doble moderació per part dels presidents d’ADI-FAD i d’AGD-FAD, Salvi Plaja i Sisón Pujol. Els participants seran la directora general de Casa SEAT, Gabriele Palma; Andrea Kathrin Christenson Klette, senior advisor a Rhodion Advisors GmbH i membre del Supervisory Board a Cimens Molins SDivaolezza, Lagal & Cortasch AG; i el fundador de Krisos, Xavier Costa.

Pel que fa a “Els reptes a l’espai urbà en una societat postcarboni”, participaran el co-director de la plataforma DxCM d’Elisava, Albert Fuster; la presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC, Sandra Bestraten; la cap de laboratori d’R+D+I de Sorigué, Mar Subarroca; i l’arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Xavi Matilla. El moderador és el director de màster i investigador/director d’Elisava, Toni Montes.

Finalment, la “REACT Networking Party”, posarà punt i final a la segona jornada del REACT a partir de les 18:15 hores.





Paraules clau

reAct/ reactivació/