Servei de Premsa
24/01/2025
L’Ajuntament de Barcelona impulsa la Càtedra de Regeneració Urbana-UPC
20/06/2022
Temps estimat de lectura: 2 minuts
L’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona (IMU) farà una aportació de 30.000 euros anuals per fomentar activitats relacionades amb la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la regeneració urbana
La Càtedra, que es presenta avui, inclourà beques de cooperació educativa i del Programa de Doctorat Industrial, activitats de divulgació sobre recerques realitzades, o conferències i exposicions sobre Treballs de fi de Màster duts a terme per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona
L’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona (IMU) impulsa la Càtedra Regeneració Urbana-UPC amb la voluntat d’establir una col·laboració estratègica i transversal amb la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC). La finalitat és desenvolupar objectius d’investigació, difusió, valoració i transferència de coneixement a l’Àrea de Coneixement d’Arquitectura de la UPC.
L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), té entre els seus objectius desenvolupar i gestionar integralment els àmbits de regeneració urbana que es programin o delimitin a la ciutat i participar en programes de foment de la rehabilitació. L’IMU té un gran interès a promocionar el coneixement respecte aquest tipus d’intervencions, en tant que és l’institut a qui li correspon desenvolupar i gestionar íntegrament els projectes de regeneració urbana. La UPC, per la seva banda, té una àmplia experiència en la recerca i la docència relacionades amb l’urbanisme, l’ordenació del territori, el projecte arquitectònic i la rehabilitació edificatòria.
És en aquest marc que ambdues entitats han subscrit el conveni de col·laboració per la creació de la Càtedra de Regeneració Urbana que avui s’ha presentat. Les activitats de la Càtedra s’orienten a la formació, la recerca, la transferència de coneixement i la divulgació científica en l’àmbit de la regeneració urbana. Es proposen dur a terme les següents:
Activitats de formació i detecció de talent:
- Dotació de dues beques de cooperació educativa mitjançant pràctiques a l’IMU dins del Departament de Regeneració Urbana.
- Presentació dels Treballs de fi de Màster (TFM) desenvolupats per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) a les instal·lacions de l’IMU. Es realitzarà una conferència i una exposició.
Activitats de recerca, transferència de tecnologia i suport a la innovació:
- Establiment de la temàtica dels Treballs de fi de Màster (TFM) Habilitant de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) en àmbits potencials de regeneració urbana dins del terme municipal de Barcelona.
- Dotació d’una beca dins del Programa de Doctorat Industrial per a la realització d’una tesi doctoral en col·laboració amb l’IMU que desenvolupi alguna casuística dins del camp de la regeneració urbana.
- Divulgació sobre la recerca per mitjà d’una publicació anual que reculli els projectes realitzats durant el curs acadèmic.
Activitats de divulgació i difusió del coneixement:
- Promoció de jornades de divulgació tècnica o tecnològica sobre temes innovadors.
- Col·laboració i participació en la promoció d’esdeveniments tècnics i científics sobre temes d’interès.
- Potenciació de publicacions sobre temes d’interès.
L’aportació de l’IMU a la Càtedra serà de 30.000 euros anuals.
Paraules clauregeneració urbana/ Universitat/ UPC/