Comença la Festa Major del Poble Sec : Servei de Premsa

Comença la Festa Major del Poble Sec

15/07/2022



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui comença la Festa Major del Poble-sec que s’allargarà fins al 24 de juliol. Després de dos anys de restriccions, les places i als carrers del barri del districte de Sants-Montjuïc reprenen les activitats amb més cooperació i més implicació veïnal i associativa, i també amb més diversitat.

Aquest vespre el Toc de Festa i el Pregó a la plaça Navas anuncia el començament de les celebracions. El pregó, a les 21.00h, anirà a càrrec de Soraya Donoso i Mònica Coll, treballadora social i infermera del CAP Les Hortes i Jordi Altirriba, metge del CAP Manso, com un reconeixement a la feina que les treballadores dels centres de salut del barri han fet i continuen fent al llarg d’aquesta època de pandèmia.

Prèviament, i des de les 19.30h hi haurà el seguici inaugural de les entitats de cultura tradicional catalana acompanyat d’un compàs musical i tota la imatgeria festiva.

Durant prop de deu dies els carrers, places i equipaments poble-sequins celebraran la seva festa grossa amb una programació de més de 200 activitats per a totes les edats organitzades per les entitats i equipaments del barri. Demostracions de cultura popular, itineraris culturals i visites guiades, cinema a la fresca o dinars i sopars comunitaris són algunes de les activitats previstes per celebrar, després de la pandèmia, que el barri surt reforçat en la seva cohesió, suport mutu i responsabilitat veïnal .

Entre les principals novetats de la festa d’enguany, destaca la incorporació del Molino, que des de fa uns mesos ja forma part dels equipaments municipals de la ciutat, com un dels escenaris centrals.

També són novetat les banderes poble-sequines que s’han distribuit gratuïtament en diferents equipaments del barri perquè els veïns i veïnes les puguin penjar als seus balcons i celebrar el sentiment de pertinença al barri. El domàs poblesequí és un projecte endegat per la plataforma Orgull Poblesequí, amb el suport del Districte de Sants-Montjuïc i el Pla de barris, el Centre de Recerca Històrica Cerhisec, l’Associació de Veïns del Poble-sec.

Els colors de la banderola representen la diversitat dels quatre veïnats del Pobles Sec. El color groc de la França Xica, el blau cel de l’Eixample de Santa Madrona i el color blau fosc la Satalia i, per últim el color vermell que representa les Hortes de Sant Bertrán. Les icones del barri com les Tres Xemeneies, la muntanya de Montjuïc i el mar també hi tenen lloc, així com la inscripció 1869, en record de l’any de creació del barri.

El cartell de la festa major d’enguany l’ha creat la il·lustradora gironina i col·laboradora d’”El Jueves”, Judit Crehuet. El disseny que va guanyar el 24è concurs de cartells de Poble-sec compta amb alguns dels símbols icònics del barri com el Molino o les Tres Xemeneies, referències a colles de cultura popular els Castellers del Poble Sec i els Gegants i Capgrossos del barri.

Podeu consultar tota la programació de la Festa Major aquí

https://media-edg.barcelona.cat/wp-content/uploads/2022/07/13125851/Programa-FM-Poble-sec.pdf





Paraules clau

festa major/ Poble-sec/