Arriba “La Febrerada”, la 1a Festa i Trobada de l’Economia Social i Solidària de Barcelona : Servei de Premsa

Arriba “La Febrerada”, la 1a Festa i Trobada de l’Economia Social i Solidària de Barcelona

18/01/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El 10 de febrer tindrà lloc aquesta iniciativa que comptarà amb un espai per al debat i la reflexió i un vespre festiu amb espectacles i concerts

Carlota Flaneur, Rodrigo Laviña y su Combo, Tribade i DJ Slimboy Flacko posaran el ritme a la festa, oberta a tots els públics, que se celebrarà a Paral·lel 62

Durant el matí es duran a terme taules rodones i espais de debat dirigides a les entitats vinculades amb l’Economia Social i Solidària

L’ESS és una realitat a Barcelona i més de 150 organitzacions ja estan adherides a l’Estratègia #ESSBCN2030

El proper 10 de febrer arribarà a Barcelona “La Febrerada”, la 1a Festa i Trobada de l’Economia Social i Solidària de Barcelona. La iniciativa consistirà en una jornada matinal de reflexió i inspiració dirigida a les entitats vinculades amb l’Economia Social i Solidària (ESS), i un vespre festiu amb espectacles i concerts que permeti apropar l’ESS a diferents públics.

L’objectiu de “La Febrerada” és generar un espai de trobada de diferents iniciatives per tal de compartir reptes i avançar en la consolidació de l’economia social i solidària de manera coordinada. Alhora, visibilitzar que l’ESS és una realitat a la ciutat i fàcil de practicar en les activitats quotidianes. L’ESS ja està a l’abast a barris i districtes, amb productes, serveis i activitats que demostren que ja s’està fent economia per la vida a la ciutat.

 

 

La jornada del 10 de febrer es diferenciarà en dos espais. Al matí, i dirigides a les entitats vinculades amb l’ES a la ciutat, el Centre Cultural Albareda (carrer d’Albareda, 22) acollirà taules de conversa sobre l’impacte i els reptes de futur de l’Economia Social i Solidària i comptarà també amb ponències.

La festa de l’ESS oberta a tota la ciutadania se celebrarà a Paral·lel 62 (avinguda del Paral·lel, 62). A partir de les 18:00 hores, Anna Polo i Oye Sherman seran les encarregades de presentar aquest vespre que començarà amb programa en directe de Carne Cruda, magazine de política, societat, humor i cultura; i seguirà amb els concerts de Carlota Flaneur, Rodrigo Laviña y su Combo, Tribade i DJ Slimboy Flacko, fins a la mitjanit.

L’accés a Paral·lel 62 serà gratuït i només caldrà inscripció prèvia pel programa de Carne Cruda amb un aforament limitat per necessitats tècniques de l’espai (https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-febrerada-carne-cruda-programa-de-r-dio-en-directe/previa).

Aquesta iniciativa neix en el marc de l’Estratègia d’Economia Social i Solidària Barcelona 2030, que contempla la realització bianual d’un espai de debat i trobada per valorar l’avenç d’aquesta estratègia i que aplega totes les entitats adherides a la mateixa.

 

Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030

“La Febrerada” s’emmarca en l’Acord de Ciutat per l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030. Aquest acord és l’expressió del treball conjunt i el compromís de l’àmbit i teixit ciutadà de l’ESS de Barcelona i les polítiques d’ESS municipals. És fruit del treball conjunt de 203 persones i 147 entitats de l’ESS, les quals van generar més de 500 propostes.

Aquest espai de l’àmbit de l’ESS i l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària, afavoreix el treball conjunt i la governança compartida de l’Estratègia #ESSBCN2030, en la línia d’altres espais similars del consistori.

Actualment, està obert el procés d’adhesió per empreses, iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària de Barcelona que vulguin formalitzar la seva participació.





Paraules clau

Economia Social i Solidària/ Febrerada/