[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona impulsa un nou pla de manteniment integral de les àrees de gossos de la ciutat : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona impulsa un nou pla de manteniment integral de les àrees de gossos de la ciutat

19/02/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Els treballs es portaran a terme durant els propers dos anys amb un pressupost de prop de 715.000 euros

Amb la posada en marxa del nou contracte de neteja també s’ha reforçat el servei en aquestes espais, que es netegen entre una i dues vegades al dia

El manteniment integral d’aquests espais també inclou els treballs de jardineria que requereixen les plantes que els ornamenten i l’arranjament, quan és necessari, del mobiliari urbà

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un nou contracte per executar les tasques necessàries per mantenir, conservar i millorar l’estat físic i qualitatiu de les àrees d’esbarjo de gossos de la ciutat. Aquest nou contracte forma part del pla Cuidem Barcelona. Es tracta d’un esforç sense precedents per millorar la neteja i el manteniment de carrers, places, parcs i elements urbans, per resoldre les incidències detectades i millorar l’estat i la percepció de l’espai públic. El pla Cuidem comporta una inversió de 70 milions d’euros que es destinen a actuacions de reforç en neteja i manteniment als 10 districtes de la ciutat.

El nou contracte té com a objectiu el manteniment integral de les àrees existents a diferents punts de Barcelona amb un pressupost de 714.808,49 euros per dos anys. Inclou actuacions de manteniment preventiu i correctiu per cada espai així com les actuacions d’urgència que siguin necessàries en cada cas.

 

 

 

 

El manteniment dels espais destinats als gossos comprèn actuacions diverses amb una freqüència que depèn de les necessitats de cada tasca específica. Amb la posada en marxa de la nova contracta, s’ha reforçat el servei de neteja en aquestes zones que la porten a terme els operaries i operàries que ja s’encarreguen dels espais verds de la ciutat. Les àrees es netegen entre una i dues vegades al dia i el servei inclou també el buidatge de les papereres.

A més, per evitar les males olors i que s’aixequi pols, les noves àrees d’esbarjo de gossos de la ciutat incorporen sistemes de reg, i totes les àrees existents es desinfecten, en horari nocturn, amb un producte completament innocu que té propietats bactericides, fungicides i viricides.

El manteniment integral d’aquests espais també inclou treballs de jardineria i l’arranjament del mobiliari urbà (bancs, papereres i pictogrames). En aquesta línia, setmanalment es fan dues inspeccions visual de cada espai per detectar actuacions necessàries.

Amb el nou contracte de manteniment la freqüència i seguiment de les actuacions es consolida i es potencia amb la implementació de les tasques següents:

El nou contracte de manteniment integral de les Àrees d’Esbarjo per a Gossos (AEG)  es va iniciar a finals del 2022 i compta amb 6 operaris, un encarregat i tres persones entre personal tècnic i administratiu.

 

Àrees d’Esbarjo per a Gossos a tots els districtes de la ciutat

Barcelona aposta per la bona convivència entre les persones i els animals de companyia. Per aquest motiu, a part de les normes que han de complir els responsables de gossos per exercir-ne una tinença responsable i cívica, l’Ajuntament hi contribueix amb serveis específics, com son les Àrees d’Esbarjo per a Gossos on els animals poden anar deslligats.

Aquestes àrees estan delimitades i a l’interior hi ha bancs i papereres, així com fonts dissenyades perquè els gossos puguin beure-hi sense dificultats. Al costat de la portella d’accés hi ha rètols que informen de l’obligació que tenen els propietaris de recollir els excrements i de contribuir al manteniment del bon estat de l’espai. En aquests rètols, també hi figuren les dates de la desinfecció.

La ciutat disposa de 116 Àrees de Gossos: 46 Àrees d’Esbarjo per a Gossos (AEG) de més de 400m2 i 70 Àrees per a Gossos (AG) de menys de 400m2. En els darrers anys s’han creat diverses àrees d’esbarjo de gossos de més de 400m2 amb elements nous de mobiliari i fonts. Actualment n’hi ha un mínim d’una per districte.

 

Descarregar declaracions (MP3)

Descarregar imatges (ZIP)

 





Paraules clau

àrees de gossos de la ciutat/ gossos/