Gemma Tarafa inaugura la jornada ‘L’Alzheimer, un camí per avançar conjuntament’ : Servei de Premsa

Gemma Tarafa inaugura la jornada ‘L’Alzheimer, un camí per avançar conjuntament’

02/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 3 de març, a les 9.30 hores (Ajuntament de Barcelona. Saló de Cròniques), la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, inaugura la jornada ‘L’Alzheimer, un camí per avançar conjuntament’ amb la directora general d’Alzheimer Catalunya Fundació, Aurora Santín, i la presidenta de la Fundació Uszheimer, Neus Rodríguez. L’objectiu de la trobada es presentar la Taula BCN per l’Alzheimer entre professionals i persones properes a les entitats, posar en valor experiències en l’àmbit de les cures d’aquesta malaltia i posar de relleu el paper de les entitats que hi treballen.

L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa, progressiva i irreversible que també és la tercera causa de mortalitat en les dones i ocupa la posició número onze en el cas dels homes. La Taula BCN per l’Alzheimer, que es va constituir l’any 2018 i està integrada pel departament de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), Alzheimer Catalunya Fundació, ACE Center Barcelona, Fundació Pasqual Maragall i Fundació Uszheimer, va néixer amb la voluntat que Barcelona sigui una ciutat amigable per a les persones amb Alzheimer i el seu entorn. Aquesta és la primera jornada que organitza, centrada en aprofundir en el paper de les persones cuidadores davant el repte de les demències així com reflexionar envers l’accessibilitat a l’espai públic.

Per aquest motiu, durant la jornada es presentarà l’Infocanal BCN per l’Alzheimer, una eina virtual que ofereix informació pràctica sobre la malaltia, així com la Guia metodològica amb el pilot d’observació de l’accessibilitat de l’espai públic per a persones amb Alzheimer i altres demències.

La Taula BCN Alzheimer treballa per promoure un diagnòstic precoç de la malaltia, oferir una atenció integral a les persones afectades i orientar-les, ajudar les famílies a suportar l’impacte psicològic que representa la malaltia, informar i sensibilitzar la societat, així com impulsar la investigació científica, entre d’altres.





Paraules clau

Alzheimer/ salut/