Ada Colau lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona : Servei de Premsa

Ada Colau lliura les Medalles i les Genoveves als Bombers de Barcelona

07/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, han presidit aquest matí l’acte de lliurament de les Genoveves al personal jubilat dels Bombers de Barcelona i de les medalles al mèrit amb motiu de la de la festa patronal dels Bombers, Sant Joan de Déu.

A l’acte també ha participat el Cap del Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament Barcelona, Sebastià Massagué, i han assistit representats de les forces i cossos de seguretat i dels serveis d’emergències, així com membres de la corporació municipal.

 

 

Durant la seva intervenció l’alcaldessa ha agraït la tasca diària realitzada pels Bombers, “una feina imprescindible perquè tots i totes ens puguem sentir més protegits i segurs, i que molt sovint heu de fer en circumstàncies extremadament difícils i perilloses”.

Colau també ha explicat la importància de dotar de recursos materials i personals el SPCPEIS i ha destacat que es convocaran 60 places al cos de Bombers i on espera que es presentin més dones. En aquest sentit ha recordat que el 15% de les noves incorporacions al cos de Bombers són dones, el percentatge més alt de la història del cos. L’alcaldessa també ha posat en valor el nou Centre de Coordinació Operativa d’Emergències de Barcelona que s’instal•larà a l’edifici de les tres xemeneies del Poble-sec i que coordinarà totes les emergències comunicades a través del telèfon d’atenció ciutadana 112.

Per la seva banda, el tinent de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha destacat que el Cos de Bombers de Barcelona treballa des de la proximitat, la prevenció i la transversalitat amb la missió de vetllar, protegir, salvar i acompanyar a la ciutadania.

Batlle també ha explicat que un bomber o una bombera és un agent de canvi més en l’engranatge del servei públic, amb voluntat i oportunitat per prevenir el risc, actuar en les incidències, i acompanyar i gestionar les pors de la ciutadania. “En un país amb uns cossos d’emergències i seguretat veritablement modern, necessitem més dones, i que més dones ocupin més àmbits de decisió en qualsevol de les seves dimensions”, ha reiterat Batlle.





Paraules clau

bomberes/ bombers/