El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona celebra el seu 35è aniversari : Servei de Premsa

El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de Barcelona celebra el seu 35è aniversari

14/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Amb el lema ‘35 anys treballant pels drets socials a Barcelona’, el Saló de Cent ha acollit una jornada per commemorar l’existència d’una institució que aplega els diferents actors que treballen pel benestar social i la qualitat de vida de la població

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit aquest dimarts l’acte de celebració del 35è aniversari del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS). Amb el lema ‘35 anys treballant pels drets socials a Barcelona’, la jornada s’ha centrat a analitzar el paper d’aquesta institució al llarg de la història com a motor pel canvi de les polítiques socials i també per analitzar els reptes de futur per garantir el benestar social i la qualitat de vida de la població de Barcelona.

 

 

 

El CMBS és un dels consells més antics dels ajuntaments democràtics, constituït l’any 1988, i des d’aleshores ha funcionat com un espai de trobada entre el teixit associatiu de la ciutat i les institucions que treballen en l’àmbit dels drets socials a la ciutat. El Consell ha servit per generar debat, reflexió i expertesa, aglutinant en una única taula els diferents actors de la ciutat. La commemoració dels 35 anys d’existència serveixen també per agrair i valorar l’esforç de totes les persones que hi ha format part en algun moment de la seva història.

L’acte ha comptat amb la inauguració de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i la cloenda de la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament, Sonia Fuertes. Aquest any, de fet, també es commemoren les 30 edicions del Premi Montserrat Roig al periodisme, la comunicació i la recerca social de la ciutat, un guardó promogut pel CMBS i que incentiva la informació de qualitat i el millor tractament possible pel que fan els temes socials en els mitjans de comunicació.





Paraules clau

Consell Municipal de Benestar Social (CMBS)/ Drets Socials/