El REACT tanca tres jornades de ponències que demostren la fortalesa de Barcelona a nivell internacional : Servei de Premsa

El REACT tanca tres jornades de ponències que demostren la fortalesa de Barcelona a nivell internacional

30/03/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tercera edició de les jornades de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona ha comptat amb la participació de 50 ponents i de més de 1.300 inscrits i ha comptat amb 16 sessions sobre el futur del model econòmic de la ciutat

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha fet la cloenda de les jornades i ha situat el repte de Barcelona com a capital d’Europa i internacional en sectors tan importants com la captació de talent digital, l’organització d’esdeveniments i la producció de xips a nivell europeu

La tercera edició del REACT Barcelona, les Jornades sobre Reactivació Econòmica organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, ha finalitzat avui després de tres dies de debats, ponències i taules on s’ha analitzat la bona situació per la que passa Barcelona a nivell econòmic i on s’ha reivindicat la capitalitat de la ciutat a nivell internacional i la seva bona posició per aconseguir els reptes de futur.

 

 

 

La tercera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha explicat en la cloenda que la voluntat del consistori amb la celebració d’aquestes jornades i el seu contingut és que tingui impacte en la gent de Barcelona. “Volem que tot això reverteixi a tots els barris i les llars i persones de Barcelona. Aquesta és la nostra voluntat. Sempre cal posar les persones al centre de qualsevol política. Perquè són les persones les que donen sentit a la reactivació i promoció de la nostra economia, perquè l’economia va més enllà dels indicadors, ha de ser una eina que permeti satisfer les nostres necessitats i no una meta en si mateixa”, ha assegurat Laia Bonet en el seu discurs al temps que ha fet un repàs pels principals moments o ponències de la tercera edició del REACT.

El REACT, que ha comptat amb 50 ponents i més de 1.300 inscrits en les 16 ponències que ha celebrat durant tres jornades, ha comptat amb moments molt rellevants com és el cas de la taula que ha comptat amb la participació dels màxims responsables dels esdeveniments més importants que acollirà la ciutat de Barcelona l’any 2024; el Mobile World Congres, l’Integrated Systems Europe, l’America’s Cup Events i la Bienal de Cultura Manifesta.

Amb motiu del 20è aniversari de l’Observatori Barcelona, les jornades REACT 2023 també han acollit la presentació de l’edició d’enguany de l’Informe de l’Observatori Barcelona que un any més ha situat a Barcelona com una de les principals ciutats a nivell internacional en captació de talent, en organització de congressos, en acollida de start ups.

En aquesta mateixa línia, les Jornades de Reactivació Econòmica d’aquest any han comptat amb una ponència en la qual s’ha pogut parlar de la producció de micro xips en l’any 2030, l’objectiu del 20% de producció a nivell europeu des d’Espanya i en com Barcelona i la seva capacitat per l’atracció i formació de talent, amb districtes digitals amb 20 anys d’història com el 22@, seran claus per a la consecució d’aquestes fita europea. Una taula que ha comptat amb la participació del director del Barcelona Innovation Center de Cisco Systems i amb el director del Barcelona Supercomputing Center, dos actors que seran claus en la producció de micro xips des d’Europa i en l’aportació que farà Barcelona i Espanya a aquest repte tecnològic.

Finalment, el darrer dia de les jornades s’ha presentat el Mapa del Talent que elabora l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i en col·laboració amb LinkedIn que ha posat de relleu la vinculació entre la ciutat i la captació, formació i capacitat de retenció del talent internacional associat a sectors tant importants com el tecnològic i el digital.





Paraules clau

economia/ reAct/ recuperació económica/