Barcelona obre els patis de 12 escoles per oferir-los durant les vacances com a espais d’ús públic del barri a les famílies, a infants i adolescents : Servei de Premsa

Barcelona obre els patis de 12 escoles per oferir-los durant les vacances com a espais d’ús públic del barri a les famílies, a infants i adolescents

01/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

En patis obren cada dia durant totes les vacances escolars de Setmana Santa, és a dir, des d’avui fins el 10 d’abril

Dels 12 centres, n’hi ha set que obren en horari de matí (d’11 a 14 hores) i els altres cinc obren a les tardes (de 16.30 a 19.30 hores)

A més a més, avui dissabte dia 1, i el proper 8 d’abril de 10.30 a 13.00 hores s’obriran també 25 patis d’escoles bressol municipals, per oferir espais de joc a la petita infància

Els patis de 12 escoles de la ciutat s’obriran cada dia des d’avui i fins el 10 d’abril, és a dir, durant tot el període de vacances de Setmana Santa de la mainada. Aquests patis es convertiran així en espais públics dels barris fora de l’horari lectiu. El programa municipal Patis Escolars Oberts és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona amb col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), els districtes de la ciutat i diverses entitats educatives i socials. La iniciativa busca optimitzar l’ús dels centres escolars per potenciar el vessant educatiu i social d’aquests espais, oferint-los a les famílies, a infants i adolescents per a un ús col·lectiu o per fer-hi activitats, en un entorn segur i de proximitat en horari extraescolar.

Cada pati escolar obert té un servei de monitoratge que obre i tanca el pati escolar dins dels horaris previstos, que vetlla pel bon ús de les instal·lacions i procura establir dinàmiques de relació entre els infants i joves.

Durant aquest període d’obertura, un total de 7 patis s’obriran en horari matinal (d’11 a 14 hores), mentre que els altres 5 ho faran en horari de tarda (de 16.30 a 19.30 hores)  .

El detall dels patis oberts és el següent:

 

 

A aquests patis cal sumar avui dissabte dia 1 i dissabte que ve, dia 8 d’abril, els 25 patis d’escoles bressol municipal que també obren en aquest cas de 10.30h a 13.00h i per oferir espais de joc a l’aire lliure per a la petita infància –fins als 6 anys d’edat- i les seves famílies. Als patis de bressol, la mainada ha d’anar sempre acompanyada d’algun adult de referència. La informació sobre els patis de bressol que obren les seves portes al barri es pot consultar al web.





Paraules clau

oberts/ patis escoles/ setmana santa/