Aprovades les bases reguladores per accedir a l’autoconsum elèctric municipal compartit : Servei de Premsa

Aprovades les bases reguladores per accedir a l’autoconsum elèctric municipal compartit

16/04/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment les bases que regulen l’accés de la ciutadania a l’energia generada en instal·lacions municipals

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat les bases reguladores per a la selecció de participants en el servei d’autoconsum compartit d’energia elèctrica de les instal·lacions fotovoltaiques municipals. Aquestes bases se sotmetran ara a un període d’exposició pública.

El servei, que s’iniciarà amb les instal·lacions fotovoltaiques de la pèrgola de la Ronda de Dalt i la pèrgola de la plaça d’Alfonso Comín, oferirà a la ciutadania quotes d’entre 500W i 2.000W generats en instal·lacions municipals.

Per a cada instal·lació destinada al servei d’autoconsum compartit, l’Ajuntament farà una reserva del 30% per a persones amb vulnerabilitat i un 5% per a ús municipal. El 65% restant s’oferirà a la ciutadania que haurà de complir els següents requisits:

Un cop s’accedeixi al servei, els nous usuaris i usuàries, hauran de canviar el contracte actual de subministrament elèctric per un contracte d’autoconsum. Serà un autoconsum que preveu la compensació dels excedents, o sigui que el que no es consumeixi es compensarà de forma immediata en la factura.

Un cop finalitzada la concurrència pública es farà, per ordre de puntuació, una bossa de persones interessades que permetrà cobrir les baixes que es vagin produint.

Per accedir al servei s’haurà d’abonar el preu públic fixat en 70 euros l’any per cada 500W d’energia. En el cas de les persones amb vulnerabilitat, aquest preu es bonificarà al 100%.

La previsió és iniciar el servei en dues pèrgoles generadores i anar ampliant a les 9 següents previstes en aquesta prova pilot: plaça de Josep Andreu Abelló, Circuit municipal de Modelisme, Nus de la Trinitat – Parc de la Trinitat Vella, plaça de Pilar Miró, Via Favència amb plaça de Karl Marx, Via Favència amb carrer Castor, espai esportiu Campillo de la Virgen, Casernes de Sant Andreu i Via Barcino. L’adhesió a l’autoconsum municipal pot comportar un estalvi del 25% en la factura elèctrica, una mitjana d’uns 200 euros anuals.





Paraules clau

energia/ instal·lacions municipals/