Kim Van Sparrentak, Barbara Steenbergen, Shane Phillips, Adrianne Todman i Tatiana Rojas encapçalen la llista de ponents del Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF) : Servei de Premsa

Kim Van Sparrentak, Barbara Steenbergen, Shane Phillips, Adrianne Todman i Tatiana Rojas encapçalen la llista de ponents del Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF)

09/05/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’ISHF 2023, que enguany celebra la 4a edició els dies 7, 8 i 9 de juny al Palau de Congressos de Barcelona, compta amb més de 50 ponents de reconegut prestigi, 9 seus i 150 entitats col·laboradores

Altres ponents reconeguts internacionalment com Mariana Mazzucato, Gervasio Muñoz, Leilani Farha o Ramon Marrades també formen part del programa

El Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF), el congrés internacional del sector més important d’Europa que enguany celebra la 4a edició els dies 7, 8 i 9 de juny al Palau de Congressos de Barcelona, ha fet públic el seu programa, que compta amb més de 50 ponents de reconegut prestigi, 9 seus i 150 entitats col·laboradores.

L’“International Social Housing Festival” (‘Festival Internacional de l’Habitatge Social’, ISHF per les sigles en anglès) és una iniciativa de Housing Europe, la Federació Europea d’Habitatge Públic, Cooperatiu i Social, i dels seus membres i aliats, presents a 25 països i que abasten 25 milions d’habitatges, l’11% del parc d’habitatge de la Unió Europea. Entre ells, hi figura l’espanyola AVS, Asociación de Gestores Públicos de Vivienda y Suelo.

Pel que fa als ponents de l’ISHF, destaquen l’europarlamentària i defensora de l’habitatge assequible Kim Van Sparrentak; Barbara Steenbergen, membre de la junta directiva de la International Union of Tenants (IUT) i una dels màximes exponents al món del “sindicalisme de l’habitatge”; Shane Phillips, director de projectes d’Habitatge de l’UCLA Lewis Center Housing Initiative; Adrianne Todman, sotssecretària del Departament d’Habitatge i Desenvolupament Urbà dels EUA, o Tatiana Rojas, sotssecretària d’Habitatge i Urbanisme de Xile, a més de Bent Madsen i Sorcha Edwards, president i secretària general de Housing Europe, respectivament.

Altres ponents reconeguts internacionalment com l’economista Mariana Mazzucato (aquesta, online); Gervasio Muñoz, president de la Federació d’Inquilins Nacional d’Argentina; Leilani Farha, advocada i activista canadenca i ex-relatora especial de les Nacions Unides sobre habitatge adequat, o Ramon Marrades, Director de Placemarking Europe, també participen al congrés, per parlar de polítiques públiques d’habitatge, accés a l’habitatge i regulació.

El programa de l’ISHF 2023, que s’ha fet públic aquesta setmana, compta amb tres sessions plenàries –que se celebraran a l’auditori del Palau de Congressos– sobre “Nous reptes i solucions d’habitatge a Catalunya i Espanya” (dia 7, de 09.30 a 10.30 h); “Sistemes emergents d’habitatge al Sud d’Europa” (dia 8, de 09:00 a 10:30 h), i “Iniciatives emergents d’habitatge a les Amèriques” (dia 9, de 12:30 a 13:30 h).

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona també organitza sis sessions paral·leles al mateix auditori, sobre polítiques públiques d’habitatge, accessibilitat, regulació del mercat i el poder transformador de l’arquitectura, entre altres temes. (Consultar el programa complet).

A més de les sessions plenàries i paral·leles, l’ISHF compta amb un centenar d’activitats relacionades, que es duran a terme a altres emplaçaments de la ciutat, com ara Ca l’Alier, la Lleialtat Santsenca, el Centre Bonnemaison o l’Escola Industrial de Barcelona. En total, l’ISHF 2023 tindrà 9 seus i es faran més de 30 visites a projectes i llocs singulars de la ciutat en matèria d’habitatge.

Les inscripcions per a l’ISHF 2023 ja estan obertes –el registre és gratuït– i es poden fer a través del formulari de la pàgina web.

 

L’ISHF celebra la 4a edició

L’International Social Housing Festival és un esdeveniment internacional d’habitatge que té com a objectiu fomentar el debat al voltant de les polítiques públiques d’habitatge i abordar els múltiples desafiaments a què ha de fer front el sector de l’habitatge públic, social i cooperatiu per garantir el dret a l’habitatge a tothom.

L’edició d’enguany, la 4a, està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i Housing Europe, i altres entitats col·laboradores de tot el món (en total, 148).

L’ISHF, adreçat a promotors i gestors d’habitatge social i assequible, centres de recerca, professionals, autoritats locals, residents i activistes, espera un públic assistent d’entre 1.500 i 2.000 visitants. A la seva última edició, celebrada el mes de juny passat a Hèlsinki, l’ISHF va reunir més de 1.000 assistents i 80 activitats en 3 dies.

 

Atenció als MMCC ISHF
Anna Alonso | a.alonso@totorocomunicacio.com | Mòb. 669 422 695
Anna Cabanillas | a.cabanillas@totorocomunicacio.com | Mòb. 635 010 607

Atenció als MMCC IMHAB – Ajuntament de Barcelona
Eduard Gras | egrasv@bcn.cat | Mòb. 662 685 801

 

 





Paraules clau

Festival Internacional de l’Habitatge Social (ISHF)/ habitatge/ habitatge social/