Crida a projectes d’economia blava a participar en una nova edició d’acceleració empresarial : Servei de Premsa

Crida a projectes d’economia blava a participar en una nova edició d’acceleració empresarial

15/05/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Les start-ups escollides rebran un acompanyament intensiu de Barcelona Activa, Port de Barcelona i Costa Cruceros. Hi col·laboren Aigües de Barcelona, Barcelona Clúster Nàutic, Seastainable Ventures, la UPC i Aticco

Es calcula que més de 1.600 empreses que operen a Barcelona ho fan en el món de l’economia blava i donen feina a prop de 16.200 persones

Barcelona enforteix els sectors vinculats a l’economia blava, i aquest programa (B-Blue) incorpora la prioritat de trobar solucions davant l’emergència climàtica, i el paper de l’aigua per preservar ecosistemes hídrics i marins

Les iniciatives s’hi poden presentar fins al 2 de juny, mitjançant aquest enllaç www.barcelonactiva.cat/economiablava

S’ha iniciat la crida per a la segona edició del programa empresarial d’economia blava anomenat B-Blue que impulsa nous projectes en aquest sector, liderat per l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, Port de Barcelona i Costa Cruceros. Hi col·laboren també UPC, Seastainable Ventures, Barcelona Clúster Nàutic, Aticco i Aigües de Barcelona.

Els projectes han d’estar vinculats a la innovació i la tecnologia a qualsevol dels subsectors de l’economia blava, com la logística portuària, la pesca, el tractament d’aigua, la nàutica, el turisme sostenible, la biotecnologia blava, l’energia blava o altres de disseny o tecnologia que s’apliquin a l’aigua i el mar. Podran postular les seves candidatures fins al 2 de juny de 2023.

Així mateix, es reconeixerà com a criteris prioritaris la innovació i la sostenibilitat, atès el paper protagonista que té l’aigua davant l’emergència climàtica i la necessitat de conservació dels ecosistemes hídrics i marins en bon estat.

Durant 8 mesos, les start-ups escollides rebran acompanyament personalitzat, formació i mentories per fer créixer els seus negocis per part dels agents que impulsen el programa. Així ha estat durant la primera edició, en la qual 11 projectes han passat de fases inicials a consolidar-se en la capital catalana, dos dels quals, Meditmin i Toroi Marine, han estat premiats en matèria d’innovació i sostenibilitat.

L’economia blava i sostenible ha agafat volada darrerament a Barcelona, també gràcies a esdevenir seu de grans congressos i esdeveniments esportius de primer nivell com ara la Copa Amèrica 2024, el World Ocean Council, SOS, BlueFin, o el Tomorrow Oceans en el marc del SCEWC, o el Decenni dels Oceans de la UNESCO, també per a 2024.

A nivell empresarial, es calcula que la ciutat acull més de 1.600 empreses d’economia blava, que donen feina a prop de 16.200 persones, en àrees com logística marina, bioeconomia marina, construcció naval, entre d’altres, i el sector genera prop de 4.000M€ de facturació total. Sostenibilitat, innovació i tecnologia d’avantguarda són tres eixos que incorpora l’activitat vinculada a l’economia blava, i són aposta de present i futur a la ciutat de Barcelona.

 

Estratègia municipal marítima i sostenible

B-Blue ha estat construït i dissenyat en col·laboració publicprivada, i s’emmarca en l’estratègia que Barcelona du a terme per impulsar una economia marítima sostenible a la ciutat, i que cerca, entre d’altres, la promoció de nous negocis, la creació d’ocupació de qualitat, i donar dinamisme a l’activitat marítima sostenible de la ciutat. Així mateix, potencia l’emprenedoria, la innovació, el talent i la nova ocupació vinculada al mar.

Entre els projectes que han participat a la primera edició del B-Blue s’hi troba un taller de moda esportiva i laboral feta a partir de residus plàstics que provenen dels oceans; una plataforma digital per compartir planxes de surf i paddle surf; un suport de cerca de feina en els sectors especialitzats marins i marítims a escala europea; o un aplicatiu de reserves d’esports aquàtics, entre d’altres.

Més informació: www.barcelonactiva.cat/economiablava





Paraules clau

Economia Blava/