Onze artistes ucraïnesos uneixen les seves obres a l’exposició ‘’463+’’ : Servei de Premsa

Onze artistes ucraïnesos uneixen les seves obres a l’exposició ‘’463+’’

01/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Cercle Artístic Sant Lluc acull, des d’avui, l’exposició 463+, amb obres d’artistes ucraïnesos refugiats i residents a Catalunya. Aquesta proposta expositiva, comissariada per Mykola Kornilov, ha estat organitzada pel PEN Català i el Cercle Artístic Sant Lluc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, concretament la Direcció de Serveis d’Immigració i Refugi i l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI.

 

 

 

 

“463” son els quatre-cents seixanta-tres dies que farà l’1 de juny (dia de la inauguració de l’exposició) des de l’inici de la invasió russa a Ucraïna. El símbol “+” te dos significats: representa la incertesa pel que fa als dies de guerra que encara queden per venir, però també fa referència al concepte de “contingut prohibit” +18, amb què sovint s’etiqueta el “contingut sensible”.

La guerra reuneix tots aquests continguts “sensibles” o directament “inacceptables” – violència, assassinat, tortura, crueltat, agressió, perill, etc. –. En un escenari bèl·lic, l’espai expositiu esdevé pràcticament l’únic lloc on els horrors de la guerra es poden mostrar sense censura.





Paraules clau

art/ Ucraïna/