Es posa en funcionament la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana : Servei de Premsa

Es posa en funcionament la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana

07/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta setmana ha entrat en funcionament la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana. Aquest grup operatiu, que estarà desplegat fins a finals del mes de setembre, realitza patrullatges a les deu platges que conformen la façana marítima de Barcelona i es centra de manera específica en prevenir i actuar sobre tots aquells fenòmens que es produeixen al litoral barceloní.

Des de la seva seu situada a l’edifici de l’Oficina Conjunta de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al passeig Joan de Borbó, des del mòdul de la platja de la Barceloneta i des del mòdul situat a l’espigó de la platja del Bogatell, controla i realitza el seguiment de tots els fenòmens que es vagin detectant a la zona de platges i elaboren les estratègies corresponents per fer-hi front.

 

 

Els policies integrants d’aquesta unitat patrullen a peu; amb scooters; amb vehicles de quatre rodes; amb bicicletes; amb vehicles tipus “quad” adaptats especialment per circular per la sorra; i amb dues embarcacions semirígides (de 6,5 i 7,5 metres respectivament), que permeten millorar les tasques de vigilància i control tant de la platja com també dels espigons.

El passat estiu aquesta unitat va intervenir 116.018 begudes provinents de la venda ambulant no autoritzada i va interposar 20.037 denúncies per venda ambulant, de begudes i aliments. També va interposar 843 denúncies per altres activitats no autoritzades i 37 per no respectar les indicacions del bany, la majoria d’elles per banyar-se als espigons i en altres zones senyalitzades en les quals no està permès el bany, o el pas està restringit. Els agents de la Unitat de Platges van realitzar 272 detencions i 425 denúncies, la majoria d’elles per furts i apropiacions indegudes.

La Guàrdia Urbana va intensificar, com també farà aquest any, els missatges de prevenció de seguretat dirigits als usuaris de la platja en diferents idiomes per recordar la perillositat d’algunes conductes, entre elles banyar-se en els espigons.

Els mòduls de la Unitat disposaran de tríptics de denúncies en diferents idiomes per facilitar la seva gestió, també “kits” bàsics de vestuari de reposició per donar assistència a les víctimes de furts o robatoris que hagin perdut la roba, que contenen una bossa amb una samarreta, unes xancles, uns pantalons així com tiquets de transport públic d’un sol ús per a facilitar que les persones puguin retornar al seu domicili.

La posada en marxa de la Unitat de Platges forma part de l’Operació Estiu que fins a mitjans setembre manté activada la Guàrdia Urbana, un dispositiu específic amb l’objectiu general d’assegurar els nivells de mobilitat, convivència, civisme i seguretat a la ciutat ens els mesos on es fa un ús més intensiu de l’espai públic amb l’arribada del bon temps. Aquest dispositiu suposa una intensificació de la tasca que la Guàrdia Urbana realitza durant tot l’any i es treballa de forma coordinada i conjunta amb la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i amb la resta de serveis municipals.





Paraules clau

estiu 2023/ guàrdia urbana/ platges/