Torna el Festival Intercultural Matsuri per apropar la cultura tradicional japonesa a Barcelona : Servei de Premsa

Torna el Festival Intercultural Matsuri per apropar la cultura tradicional japonesa a Barcelona

09/06/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Festival Intercultural Matsuri, l’únic festival d’arts escèniques i música dedicat a la cultura japonesa a Barcelona, ​​se celebrarà els propers 17 i 18 de juny al Moll de la Fusta.

MATSURI és un festival típic del Japó que se celebra a l’estiu i la seva versió a Barcelona, ​​que arriba a la 9a edició, permetrà conèixer la cultura tradicional japonesa i els japonesos que resideixen a Barcelona. El festival està organitzat per l’Associació de Cultural Japonesa i compta amb la col•laboració de Casa Àsia, la Japan Foundation, el Port Vell, el Consulat General del Japó a Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

El festival té com a objectiu fomentar l’intercanvi cultural a través de les tradicions folklòriques, com ara el ball, l’espectacle, les cançons tradicionals i els llocs de menjar tan autèntics dels Matsuri japonesos. Es tracta d’un esdeveniment vistós, ple de colors i profundament arrelat a les costums i idiosincràsia de Japó, que compta amb espectacles de música i dansa japonesa que combinen tradició i modernitat. Un any més, hi haurà parades amb el menjar típic que s’ofereix als festivals celebrats al Japó amb les paradetes que hi posaran diferents restaurants asiàtics de Barcelona.

 

 

A l’esdeveniment hi haurà demostracions de balls típics (Bon Odori) i música tradicional en viu (Tambors Taiko), tallers per a nens (d’artesania, origami, Takeuma (escriu el teu nom en japonès), o demostracions vàries i l’opció de poder vestir-se de la manera més autèntica amb yukatas. Durant el cap de setmana hi haurà una gran varietat de concerts i espectables de ball d’artistes com ara Barcelona Taiko, Chieko Kojima, Tomoro, Katori Shinto Ryu Barcelona, Jose Luque o Los Gigantes. Enguany venen 3 artistes expressament del Japó per participar en el festival: Chieko Kojima; Tomoko Takeda i Tetsuro Naito.

Hi haurà demostracions i tallers d’Embu, Ninjutsu i de pintura japonesa sumi-e, aquest any amb la presència i performance del gran artista MitsuruNagata. També demostracions de Kenbu, performance de Goemon i taller d’experiència Samurai i  demostracions de tècnica de battou-jutsu, iai-jutsu, ken-jutsu, bo-jutsu i naginata-jutsu. Les activitats seran participatives i gratuïtes. Així mateix també hi participaran gegants de la Colla de Sant Pere de les Puel·les, en una mostra més de la col•laboració amb entitats i associacions locals per fomentar l’intercanvi cultural.

En edicions passades el Festival Matsuri ha comptat amb un ampli públic local i variat i han assistit fins a més de 25.000 participants, sent aquest un esdeveniment significatiu per a Barcelona.

Pots consultar tota la programació: https://www.matsuri-bcn.com/





Paraules clau

Festival Intercultural Matsuri/ japó/