Afectacions a la mobilitat per diverses intervencions a l’espai públic : Servei de Premsa

Afectacions a la mobilitat per diverses intervencions a l’espai públic

15/06/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Diumenge, 18 de juny, de 9.00 a 21.00 hores, es tallarà la circulació de vehicles a Via Laietana, entre les places d’Urquinaona i d’Antoni Maura, per uns treballs de fresat i de pintura a la calçada

A partir d’aquest diumenge, també hi haurà afectacions a altres punts de la ciutat, que s’emmarquen en les obres de construcció d’un nou carril bici a la Via Augusta o la connexió de la xarxa tramviària per l’avinguda Diagonal

Es recomana als conductors que evitin les zones d’obres i utilitzin itineraris alternatius

Dins del marc de les obres de transformació de la Via Laietana, diumenge, 18 de juny, es duran a terme treballs de fresat i pintura a la calçada dins l’àmbit de l’obra. Aquesta intervenció provocarà que la circulació de vehicles quedi totalment tallada entre les places d’Urquinaona i d’Antoni Maura, entre les 9.00 i les 21.00 hores.

En sentit descendent, els vehicles no podran baixar des de la plaça Urquinaona i s’hauran de desviar per carrer Trafalgar, passeig de Lluís Companys, passeig Picasso i avinguda Marquès de l’Argentera. La circulació d’autobusos també quedarà afectada, i tindrà els mateixos desviaments.

El pas dels vehicles d’emergències, estarà sempre garantit.  En sentit ascendent, el trànsit seguirà tallat, com fins ara, amb l’única excepció del pas dels vehicles d’emergències.

 

 

 

 

Afectacions a Via Augusta

A banda, per les obres del nou carril bici de la Via Augusta també es produiran talls de circulació de vehicles entre els carrers de Pau Alcover i Dolors Monserdà el diumenge 18 de juny. Al llarg del dia es faran tasques de pavimentació i, per aquest motiu, el lateral de la Via Augusta, en sentit pujada, estarà tallat a la circulació de vehicles en aquest tram. Per a accedir al passeig de la Bonanova o al carrer del General Vives, s’haurà de fer pels carrers dels Vergós o de Calatrava.

Mentre durin aquests treballs es modificarà l’itinerari dels autobusos V7 i 68 que es desviaran pels carrers de Calatrava i Prat de la Riba respectivament. En sentit descendent també hi  hauran afectacions puntuals i els itineraris alternatius estaran degudament senyalitzats.

 

Afectacions a la mobilitat als carrers de Sicília i de Sardenya per les obres del tramvia

Finalment, a causa de les obres de connexió del tramvia a l’avinguda Diagonal, a partir d’aquest diumenge quedaran afectats els encreuaments amb els carrer de Sicília i de Sardenya, que quedaran tallats al trànsit rodat.

Des d’aquesta data i fins a mitjans d’agost, es tallarà el carrer de Sicília, entre el carrer d’Aragó i el lateral muntanya de l’avinguda Diagonal. La circulació es desviarà pel carrers d’Aragó, Roger de Flor i València, on el recorregut es reincorporarà, de nou, al carrer de Sicília. La circulació de bicicletes no es veurà afectada i es facilitaran itineraris alternatius.

En les mateixes dates, es realitzarà un tall al carrer de Sardenya entre el carrer d’Aragó i el lateral mar de l’avinguda Diagonal. El desviament de la circulació es farà pels carrers d’Aragó, Nàpols, Consell de Cent  amb  posterior reincorporació  pel carrer de Sardenya. Per facilitar l’accés als guals i serveis, provisionalment, es canvia el sentit de la circulació d’un tram del carrer de Sardenya i del lateral de l’av. Diagonal. El carril bici continuarà recte sense restriccions, amb possibles desplaçaments en funció de l’evolució de les obres.

Aquestes actuacions també implicaran una reducció de la capacitat de circulació al carrer d’Aragó al seu pas pel carrer Marina, per l’execució de les vies. En aquest àmbit, Aragó passarà de cinc carrils i un carril bus a tres carrils i un per a l’autobús. La circulació de bicicletes no es veurà afectada. Aquesta afectació durarà fins a mitjans de juliol.





Paraules clau

afectacions/ mobilitat/ Via Laietana/